2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Tegnap zárult az új magyar Állampapír értékesítése

  • Napi Gazdaság
  • 2014. július 18. péntek 09:59

Csütörtökön lezárta az eddigi sorozatok értékesítését az ÁKK a Bónusz Magyar Államkötvény (BMÁK) esetében, a jövő héten pedig új, alacsonyabb kamatú sorozatokat hoznak forgalomba. Az ok, hogy piaci pletykák szerint intézményi befektetők is vásároltak a papírból a másodpiacon, ezzel pedig nem teljesültek az ÁKK céljai - írja a Napi Gazdaság.


Márciusban dobta piacra az ÁKK az új kötvénytípust, mellyel elsősorban a lakossági megtakarításokat célozták meg. A belföldi állampolgárok mellett külföldi természetes személyek, valamint belföldi nonprofit szervezetek vásárolhatták meg a kötvényt. Az eddigi tapasztalatok szerint az adósságkezelő szándéka - miszerint elsősorban a lakosság számára értékesíti a kötvényt - a forgalmazók által megvalósított árjegyzési rendszerben és másodpiaci forgalomban kialakult gyakorlat alapján csak részben tudott megvalósulni, ezért a kibocsátó úgy döntött, hogy a mai nappal leállítja az eddigi két sorozat értékesítését, és módosít az értékesítés feltételein.

A probléma az volt, hogy piaci pletykák szerint a másodpiaci visszavásárlás és újraértékesítés során intézményi befektetőkhöz is került a kötvényből, ezért úgy módosulhatnak a feltételek, hogy a másodpiacon is csak magánszemélyek és nonprofit intézmények vásárolhatják majd az új sorozatokat - mondta a Napi Gazdaságnak Borbély László András, az ÁKK vezérigazgató-helyettese.

 

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.