Szabadon engedhetik Bróker Marcsit: karácsonyra már otthon lehet

Népszava2019. december 4. 09:00

Szabadon távozhat az előzetesből Kun-Mediátor Marcsika, már ha december 16-ig nem érkezik a bírósághoz ügyészi indítvány a további fogvatartásra - ha a nő szabadul, akkor más kényszerintézkedést sem alkalmaznak ellene. D. Sándorné a vád szerint több mint 10 milliárd forinttal lépett meg, 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat ellene.

Két héten belül távozhat az előzetesből a Kun-Mediátor Kft. 12 milliárdos csalással vádolt egykori vezetője, D. Sándorné, azaz Bróker Marcsi - tudta meg a Népszava. Mivel december 16-án lejár előzetes letartóztatásban tölthető maximális három év, a nő akár már a karácsonyt már otthon töltheti.

Az ügyet tárgyaló Szolnoki Törvényszék is megerősítette ezt, a bíróság tájékoztatása szerint "nem érkezett ügyészi indítvány arra vonatkozóan, hogy a Szolnoki Törvényszék más kényszerintézkedést bűnügyi felügyeletet rendeljen el" a vádlottal szemben. Ez azt is jelenti, hogy D. Sándornénak se házi őrizettel, se lakhelyelhagyási tilalommal nem kell számolnia a kiengedése után, illetve elektronikus nyomkövető eszközt sem kell viselnie.

A nőt csaknem másfél éves bujkálás után, nemzetközi elfogatóparancs alapján, Belize-ből hozták haza. Bróker Marcsi korábbi elmondása szerint ártatlan, bár elismeri, hogy hibázott, "nem akartam bűnt elkövetni, csupán a napi tevékenységemet végeztem". A vád szerinte torzított adatokon alapul.

A Népszava emlékeztet: a nő ellen 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. Szerintük az is elképzelhető, hogy a tényleges kárösszeg a vádiratban szereplő 12 milliárdnál is nagyobb, csak sokan nem jelentkeztek károsultként.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A sértetteket ért károk között nagy a szórás, volt köztük több száz millió forintos és 100 ezer forint körüli is.

Az eljárás a lap szerint lassan halad, ez azonban nem a bíróság miatt: az eljárás befejezésének időpontja részben tőlük független körülményektől függ. Az ügyészség 234 tanú kihallgatására és további csaknem 500 tanú nyomozás során tett vallomásának felolvasására tett indítványt. Kiderült az is, hogy miközben a Szolnoki Törvényszék eddig 197 tanút idézett be, közülük csak 133-an jelentek meg.

A károsultak egy részét képviselő ügyvéd, Dobrossy István azt mondta, több olyan ügyfele van, akit csak ezekben a hetekben hallgatnak meg, így szerinte a jövő év közepe előtt aligha lesz elsőfokú ítélet az ügyben.

Címkék:
megtakarítás, bíróság, kun mediátor, nemzetközi elfogatóparancs,