2019. február 17. vasárnap Donát

Súlyos milliókért árulják a diktátor luxusautóját: a kutyának sem kell


Több mint 9 millió forintnak megfelelő euróért árulja a román adóhivatal Ceausescu egykori terepjáróját, de egyelőre senki nem vette meg. Pedig egy veterán autó nem rossz befektetés, pláne ha hírhedt tulajdonosa volt korábban.

Az egykori román diktátor, Nicolae Ceausescu állítólag senkinek sem adta át a kormányt, rajta kívül senki sem vezethette ezt a járgányt. A kizárólag saját használatra készült gépkocsi az elnök halála óta egy lepusztult csűrben várja új gazdáját - számolt be a Bors.

A ma már veterán autónak számító Aro Specialt egy üzletembertől koboztak el és most 29 ezer euróért adná el a román adóhivatal. 

Ez több mint 9 millió forint.

A terepjáróba bőrülések vannak és nyitható a teteje. 1977-es évjáratú, szürke, 2500 köbcentiméteres és összesen 72 453 kilométert tett meg. A hírek szerint ugyan bíztak a gyors sikerben, de egyelőre senki nem vette meg, sőt még érdeklődő sem nagyon akadt.

Befektetésnek sem rossz?

Manapság nehéz olyan megtakarítást választani, ami rövid, vagy középtávon is busás haszonnal kecsegtet. Az oldtimer gépkocsik, különösen az alacsony sorozatszámban gyártott versenyautók viszont remek befektetési lehetőséget rejtenek.

Az elmúlt 10 évnek a veterán luxusautók voltak a legkiemelkedőbb befektetési formái 282 százalékos növekedéssel. Ehhez képest a numizmatikai érmék piaca 182, a boroké 147, az ékszereké 125 százalékos növekedést könyvelhetett el tíz év alatt, míg az antik bútorok és a kínai kerámiák vesztettek is az értékükből - írta korábban a Portfolio.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 44 388 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 12,57%), de nem sokkal marad el ettől a Cofidis 46 911 forintos törlesztőt (THM 15,34%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, az OTP, valamint az Oney konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS