2020. október 22. csütörtök Előd

Súlyos kijelentést tett Berki Krisztián: bicskanyitogató vagy igaz?


Újabb életvezetési tanáccsal látta el rajongóit Berki Krisztián. Az Édes élet sztárja szerint nem spórolni kell a gazdagsághoz. Szerinted igaza van a bulvársztárnak?

Nem spórolni kell, hanem jól keresni

- üzente egy sokmilliós sportautóból követőinek legutóbbi Instagram-posztjában Berki Krisztián.

Instagram on

Nos, a Pénzcentrum által egy korábbi témában megkérdezett gazdaságpszichológus szerint abban tökéletesen igaza van a bulvársztárnak, hogy manapság túl nagy a hangsúly a megtakarításon, és kevés a kereseten. Mint azt lapunk megkeresésére a szakember elmondta, a megtakarítás ugyan kulcsfontosságú a vagyonépítésben, de

ha túl nagy hangsúlyt fektetsz a gyűjtögetésre, akkor elterelődik a figyelmed a kereseti lehetőségekről.

Na persze ennél jóval összetettebb a kép; a szakpszichológus a következő 9 pontban foglalta össze a sikerorientált és kőgazdag ember jellemzőit:

  • #1. Túl nagy a hangsúly a megtakarításon, és kevés a kereseten
  • #2. Még nincs befektetésed
  • #3. Megelégszel a folyamatos fizetéssel
  • #4. Olyan dolgokat vásárolsz, amiket nem engedhetsz meg magadnak
  • #5. Valaki más álmáért dolgozol, és nem a sajátodért
  • #6. Ritkán lépsz ki a komfortzónádból
  • #7. Nincs terved
  • #8. Előbb költesz, és azt teszed félre, ami megmarad
  • #9. Úgy gondolod, sosem gazdagodhatsz meg

Az érme másik oldala

Habár Berki Krisztián sikerének titka sokaknak lehet követendő példa, azt azért nem árt tudni, hogy a társadalmi egyenlőtlenség olyan csúcsokat döntöget, hogy égnek áll a hajunk. Csak, hogy tudd:

A világ leggazdagabb 1 százalékának vagyona ma meghaladja a többiek összvagyonát.

Az Oxfam friss jelentése szerint a helyzet annyira súlyos, hogy a leggazdagabb 62 magánszemélynek együtt annyi vagyona van, mint a világ szegényebb felét kitevő több mint 3,6 milliárd embernek. A változás drámai ütemét pedig jól mutatja, hogy 2010-ben ehhez még 388 szupergazdag kellett.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem érdemes Berki Krisztiánra, vagy éppen egy agyturkászra hallgatni, de a jackpot hajszolása helyet - legalábbis társadalmi szempontból - sokkal fontosabb a "sok kicsi, sokra megy" mottót hangsúlyozni. A Pénzcentrum megítélése szerint ugyanis az édes élethez ma mindennél fontosabb az élethelyzetünkhöz illeszkedő, folyamatos öngondoskodás (néha párhuzamosan több konstrukcióval is).

A teljesség igénye nélkül ilyenek lehetnek a legegyszerűb betéti termékek, a tartós befektetési számlán (akár állampapírral kombinálva) tartott megtkarítások, a lakástakarék-pénztári konstrukciók, az életbiztosítások vagy a nyugdíj célú megtakarítások (önkéntes nyugdíjpénztár, nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ), nyugdíjbiztosítás), de még a Babakötvény is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó