2020. július 13. hétfő Jenő

Soha nem látott luxusba csöppent a magyar sztárzenész


Elképesztő luxusba csöppent Edvin Marton és felesége, amikor egy hétvégére fellépni hívták a monacói hercegségbe. Egy barátja látta vendégül a hegedűvirtuózt, és kérte meg, hogy zenéljen az orosz milliárdosok partiján.


Szinte felfoghatatlan az a luxus, amibe Edvin Marton és felesége csöppent, amikor egy hétvégére Monacóba utaztak, hogy ott orosz milliárdosoknak zenéljen a magyar hegedűs. Bár nem ez az első eset, hogy luxus körülmények között lép fel Marton, a pár bevallása szerint még mindig lenyűgözi őket ez a miliő, amiben ezek a milliárdosok élnek - írja a Blikk.

Alena Szoboljeva hívott meg minket, ő egy dúsgazdag orosz hölgy. Öt éve ismerem, egy Jevgenyij Pljuscsenko által szervezett gálán találkoztunk először, ahol felléptem. Amikor lejöttem a színpadról, egy kétszáz rózsából álló csokorral köszöntött, és közölte, hogy ő ilyen szépet még nem hallott

- mondta a lapnak Edvin Marton.

Szoboljeva akkor még egy orosz építési vállalkozó felesége volt, és így bejáratos a legelitebb, leggazdagabb körökbe. Olyan környezet ez, ahol az eurómilliók csak úgy röpködnek. Vendéglátójuk a legdrágább monacói apartmanházban bérel lakást, ahol olyan hírességeknek van még bérelt lakása, mint a formula 1-es Kimi Raikönnen, vagy Paris Hilton. Amikor a hölgy vendégségbe hívja barátait, ő állja a repülőjegyet, a szállodát, a vacsorákat, mindent, azaz a Marton házaspárnak sem nagyon volt semmiféle költsége az utazás alatt.

Csak úgy bontogatják az egymillió forintos borokat, tízmillió forintos összegeket fizetnek ki egy-egy vacsorára. Be kell vallanom, hogy ugyan pár napra valóban különleges élmény egy ilyen hétvége, amelyen Edvin természetesen fel is lép, olykor többször is, de azért jó lesz a mi kis világunkba hazamenni

- tette hozzá Edvin Marton felesége, Adrienn.

Luxusesküvő - mekkora a nászajándék?

Már azt is tudja a pár, mikor lesz legközelebb ekkora luxusban részük. Alena Szoboljeva ugyanis novemberben újra esküszik, és Edvin Marton fellép az esküvőn. Ha egy átlagos vacsora tízmillió forintba kerül gazdagéknál, azt el se merjük képzelni, mennyit költhetnek egy esküvőre, vagy mennyi pénz folyik be a menyasszonytáncon, vagy mekkora nászajándékot kap az ifjú pár.

Mi mindenesetre összeszedtük, mibe érdemes Magyarországon fektetni, ha egy nagyobb összeget szerzünk az esküvőnkön:

  • Állampapír: Az Állampapírok számtalan formája elérhető, sőt, vannak olyan kötvények, amelyek kifejezetten a lakosság számára lettek kitalálva. A Kincstári Takarékjegyeket a Postán vásárolhatjuk meg, így könnyű hozzájutni. A Féléves és a Kamatozó Kincstárjegy futamidejében a bankbetéthez hasonló, hiszen 6, illetve 12 hónapra vehetjük meg, viszont a betéteknél magasabb kamatot érhetünk el vele.

  • Befektetési alap: A befektetési alapoknak számos fajtája létezik, ezek között tanácsadó tud eligazítást adni nekünk. Mindenesetre a legbiztonságosabb likviditási és pénzpiaci alapok mellett érdemes lehet megfontolni kötvényalapok vásárlását is. Az alapok nem kamatoznak, hanem az értékük növekszik a vagyonkezelő által megvásárolt értékpapíroknak köszönhetően, így a jövőbeni hozamuk nem ismert.

  • Bankbetét: A legkézenfekvőbb megoldás a kapott pénzt bankbetétbe tenni. Ugyan ez a megtakarítási forma jelenleg nem kecsegtet magas kamatokkal, azonban biztos befektetés, hiszen 100 ezer euróig (nagyjából 30 millió forint) az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) védelme alatt áll.

  • Fizessük ki a hiteleinket: A hitelünk előtörlesztésére vagy akár végtörlesztésére is fordíthatjuk a kapott pénzt, hiszen ezzel sokat spórolhatunk, mivel a hitelek kamatai jellemzően magasabbak, mint a megtakarítások kamatai. Különösen igaz ez, ha az esküvő megrendezésére hitelt vettünk fel, a mennyasszony-táncból befolyó pénzt ebben az esetben érdemes mindenképp előtörlesztésre vagy végtörlesztésre fordítani és az ezután esetlegesen megmaradt pénzt megtakarítani.

  • Életbiztosítás mellé eseti díj: Ha van megtakarításos életbiztosításunk, akkor ezen elhelyezhetjük a kapott összeget, az így elhelyezett pénznek ráadásul általában alacsony költségei vannak. Ha egyéb rendszeres megtakarításunk van, akkor is érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy ebbe tegyük a pénzünket.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS