2020. augusztus 7. péntek Ibolya

Rossz hír ez a nyugdíjpénztári tagoknak: sokan szinte semmit nem kerestek tavaly


Alacsony szinten, sőt a legtöbb portfólió esetében mínusszal zártak 2018-ban a nyugdíjpénztári alapok - értesült az InfoRádió.

A nyugdíjpénztárak az ügyfelek pénzét biztonságra törekvő módon fektetik be, hosszútávra, de vannak költségek, melyek csökkentik a hozamot - fogalmazott a rádiónak Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő. Tavaly ráadásul mind a banki, mint az államkötvények kamatai nagyon alacsonyak voltak - tette hozzá.

A nyugdíjalapok portfóliójában lévő kötvényállomány egészen minimális pénzt hozott, talán 1 százalékot

- emelte ki a szakértő, aki azt is hozzátette, hogy a költségek azonban szinte az egészet el is viszik.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 3 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.