2019. február 19. kedd Zsuzsanna

Rengetegen csúsztak le a tüzifa-támogatásról: ilyen feltételekkel lehetett kérni


Csak a jogosultak fele jelezte a határidőn belül, hogy igényelné az állami tüzifa-támogatást. A pénzt egyébként nem lehet a fa kiszállítására elkölteni, azt zsebből kell állni.

Kijött a tüzifával fűtők rezsitámogatásáról szóló kormányhatározat, amely alapján az mfor.hu megírta, hogy a támogatáshoz 372 120 háztartás jut hozzá. A határozat alapján 2886 településen közel 4,5 milliárd forintot osztanak szét. A gázzal, távhővel fűtők már korábban igénybe vehették a 12 ezer forintos támogatást, a tüzelővel fűtőknek viszont mostanáig kellett várniuk arra, hogy megjelenjen a jogszabály a támogatásukról.

Lényeges feltétel, hogy a támogatásból csak azok a háztartások részesülhetnek, amelyek 2018. október 15-ig igénybejelentést tettek.

Akik időben jelezték igényüket, azoknak vállalniuk kell, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Alap ellenőrzi náluk, hogy korábban nem részesültek téli rezsicsökkentésben. A támogatást nem lehet a tüzelő kiszállítási díjára fordítani, azt saját zsebből kell fizetni.

A portál szerint mintegy 800 ezer háztartás igényelhetné a támogatást, de csak kevesebb mint felük jelezte határidőn belül igényét.

Korábban megírtuk, hogy a lakosság tűzifát, szenet, palackos vagy tartályos pb-gázt, fűtőolajat vagy pellet/brikettet igényelhetett.

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 428 forintos törlesztővel a Budapest Bank (THM 7,9 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (69 141 Ft/hó; THM 8,02%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket a Raiffeisen (69 064 Ft/hó; THM 8,25 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Erste és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS