13 °C Budapest

Rég volt ilyen pocsék nap a tőzsdéken: óriási volt a zuhanás

2020. március 12. 22:49

Évek óta nem voltak ekkora mélyponton a nagy tőzsdék, rengeteg részvény árfolyama zuhant be.

a nagy európai tőzsdék százalékpontban kétszámjegyű esést hoztak össze, írja a Reuters. Azt lehet mondani, hogy egyelőre az Európai Központi Bank és az amerikai Fed lépései sem hoztak eredményt. Európában negatív irányba kiemelkedett az olasz tőzsde, ami 17 százalékos mínuszban zárt. Az amerikai S&P 500  részvényindex is 9,5 százalékos esést hozott össze, A Nasdaq composite index 9,4 százalékos mínusszal zárt.  A Dow Jones tíz százalékpontos esése a legnagyobb tőzsdei zuhanásuk 1987 óta, írja az Index összeállítása.

A United Airlines részvényei például 25 százalékot estek egy nap alatt a Delta amerikai légtársaságé 21 százalékot vagy a Spirit légitársaság papírjai 33 százalékot.

Túl vagyunk a dolgok logikus, matematikai megközelítésén

- mondta Steven Dudash a Chicago-i IHT Wealth Management elnöke a Wall Street Journalnak. "Totális túlreagálás zajlik, a bizonytalanságtól való félelem miatt" - tette hozzá.

"Ami igazán kell, az a bizalomépítés"- mondta Hani Redha, a londoni PineBridge Investment portfóliómenedzsere. Ami úgy jön létre, ha részletesen tájékoztatják a piacokat arról , hogy mit látnak és mit csinálna, hogy azt a benyomást keltsék, hogy egy minden részletre ktierjedő megközelítést alkalmaznak. Edward Park a Brooks Macdonald helyettes befektetési vezetője szerint a paicok egyszerűen nem tudják, hogy mik a következő lépések a vírus terjedésével kapcsolatban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke egyébként az eurozóna vezetőnek összehangolt segítségét kérte a kornavírus okozta jelentős sokk kezelésében, hogy a járvány hatásai csak átmenetiek lehessenek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem