2021. január 20. szerda Fábián, Sebestyén

Polgárék Amerikában terjeszkednek: így kaszáltak egy vagyon ingatlanjaikkal


Polgárék a saját példájukon keresztül adnak betekintést a folyamatokba, és elárulják, hogyan lett belőlük ingatlanbefektető az USA-ban.

Kolbászból van vajon Amerikában a kerítés? Nos, nem! Viszont az amerikai piacon szemfüles magyarként hamar meg lehet találni, hogy hogyan lehet profitra szert tenni: az ingatlan piacon. Polgár Árpád és b. neje, azaz Polgárék legfrissebb vlogjukban az amerikai és a magyar ingatlanpiacot hasonlítják össze, de saját bevallásuk szerint is csak a felszínt kapargatják. A két piac között a legnagyobb különbség a léptékben van a magyar milliomos szerint:

Most egyébként azt lehet mondani, hogy az amerikai ingatlanpiacnak jót tett a Covid, az amerikai ingatlanpiac szárnyal. A magyar ingatlanpiac viszont megkapta a pofonját, és visszaesett. 

Elárulták, hogy annak idején egy épülő lakásba fektettek be, ám mielőtt végleg elkészült volna, kiszálltak és eladták, az gondolták, így járnak a legjobban.

X összegért vették meg az apartmant, amit aztán 35 százalékkal magasabb áron értékesítettek.

De persze nem szeretnének ámítani senkit: pénz nélkül ez menni nem fog menni. 

Fotó: Youtube


MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked