2020. január 24. péntek Timót

Óriási bejelentést tett az OTP: kivonul ebből az országból


Döntés született arról, hogy az OTP eladja szlovákiai leányvállalatát - erősítette meg Szlovéniában Csányi Sándor, a bank elnök-vezérigazgatója

Nagy akvizíciós sorozaton van túl az OTP, a magyar bank ugyanis valamivel több, mint 5 év alatt 11 pénzintézetet vásárolt meg, az utolsókat, így az SKB-t is egy francia nagybanktól, a SocGentől, amely egymás után vonult ki a régió országaiból. Az SKB a negyedik legnagyobb szlovén bank, az OTP Csoporton belül a negyedik-ötödik legfontosabb lesz. Ljubljanában Csányi Sándor pedig azt is bejelentette, hogy Szlovákiából rövid időn belül távozhat az OTP, itt ugyanis nem sikerült 3 százalék fölé tornázni a piaci részesedést.

A további terjeszkedéssel kapcsolatban a bankvezér azt is elmondta, hogy elsősorban Európára, azon belül is azokra az országokra fókuszálnak, ahol már jelen van az OTP, de több ázsiai országot is vizsgálnak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 40 505 forintos törlesztőt (THM 8,97%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, az MKB, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS