16 °C Budapest

Óriási átalakítás jön az OTP-nél: ez rengeteg ügyfelet fog érinteni

2021. január 18. 16:35

2021. január 1-jétől az OTP Bank csoportszinten integrálja a befektetési szolgáltatási és privát banki szolgáltatásait. A szervezeti átalakítással az OTP Global Markets Igazgatóság felel a treasury ügyletek, a letétkezelési és tőkepiaci műveletek, a privát banki szolgáltatások, valamint a csoportszintű befektetési szolgáltatási irányítási tevékenységért is. A szervezeti átalakítás közvetlenül nem, az ezzel járó szolgáltatásfejlesztés és szélesebb termékpaletta azonban érzékelhető lesz a hazai és leánybanki ügyfelek számára is a jövőben. 

Az OTP Csoport 11 országban van jelen, a régió egyik meghatározó pénzügyi szereplőjeként közel 19 millió lakossági, vállalati és önkormányzati ügyfelet szolgál ki a fiókhálózatában és az online térben, több országban pedig piacvezető. Ezzel egy időben az OTP Global Markets is markáns növekedésen ment keresztül; az üzletág jelentősen megerősödött Magyarországon, vezető szerepe van a vállalati kötvénykibocsátásokban, és tavaly a leánybankok tőkepiaci szakértőivel közösen mintegy 19 ezer vállalati, lakossági és intézményi ügyfelet szolgált ki.

Az OTP Global Markets növekedését segítette a csoportszintű irányítás kialakítása, valamint az új regionális és a nagy globális piacokon való megjelenés. Mindezek biztosították a nagyobb intézményi ügyfelek kiszolgálásáért felelős terület megerősödését, valamint a magánszemélyek számára nyújtott befektetés tanácsadási tevékenység bővülését. Ennek folytatásaként született meg az a döntés, amelynek értelmében 2021. január 1-jétől az OTP Global Markets felel a privát banki és kiemelt privát banki, a portfólió kezelési, az advisory, a független multi asset elemzési területért, valamint a csoportszintű befektetési szolgáltatási irányítási tevékenység kialakításáért - írja közleményében a bank.

"Az OTP Csoport folyamatosan növekszik mind organikusan, mind akvizíciókon keresztül, és ezt a fejlődést az üzletágunk is követi. Szeretnénk a csoportból fakadó szinergiákat előnyként biztosítani ügyfeleinknek, hogy akár Magyarországon, akár a régiós országokban egységes kiszolgálási modellel találkozzanak és a termékeinkhez bárhonnan hozzáférjenek. Kifejezett célunk a csoporton belüli tőkepiaci integráció megvalósítása, amellyel képesek leszünk minden szegmensben teljeskörű kiszolgálást nyújtani. A privát banki és a treasury tevékenység egységes irányítás alá vonása egy logikus lépés, hiszen így könnyebben elérjük ügyfeleinket, akiknek egyedi ajánlatokat és még magasabb szintű szolgáltatásokat tudunk nyújtani a jövőben" - mondta el a szervezeti átalakítás kapcsán Bánfi Attila, az OTP Global Markets ügyvezető igazgatója.

Az OTP Bank teljes magyarországi privát banki ügyfélállománya jelenleg közel 23 ezer fő, a hitelintézet által kezelt hazai vagyon pedig nagyságrendileg 2.328 milliárd forint. Csoportszinten jelenleg 72 ezer privát banki ügyfele van az OTP Csoportnak, és a kezelt vagyon eléri a 8,3 milliárd eurót. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ügyfeleink számára ezzel az átalakulással szélesebb termékkínálatot és egyszerűbb, online ügyintézést biztosíthatunk, továbbá elemzésekkel és egy megújult, proaktív tanácsadási folyamattal fogjuk tudni támogatni befektetési döntéseiket a jövőben

- tette hozzá Bozsogi Tamás, a Kiemelt Privát Banki Főosztály főosztályvezetője. A szervezeti átalakulás és a szolgáltatások bővítése hozzájárul az OTP Global Markets azon stratégiai céljához, hogy csoportszinten alakítsa és erősítse az egységes pénz-és tőkepiaci szolgáltatásainak kereteit, és néhány éven belül egyedülállóan széles termékpalettával és ügyfélállománnyal rendelkező regionális piaci szereplővé váljon a befektetési szolgáltatások területén is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 13:24
A következő szezontól az RTL+ lesz az UEFA Bajnokok Ligájának otthona, a műsorvezetők Matthesz Flóra...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Bankmonitor  |  2024. április 22. 16:16
Újra elérhetőek olyan LTP szerződések, melyek a megtakarítás lejáratakor akár egyösszegű 15-30 száza...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 23. 14:05
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm