2020. július 10. péntek Amália

Olcsóbb lehet az átutalás Magyarországon, ha ez megvalósul


Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a Világgazdaságnak adott interjújában elmondta, jegybankárként is a tranzakciós adó eltörlése mellett érvelhet. Patai beszélt az azonnali fizetés elhalasztásának hátteréről is.

A jegybanki alelnök szerint az EU átlagánál 50-70 százalékkal magasabb készpénzállomány nagy gond. A kb. 6000 milliárdos állománynak csak a harmada-negyede vesz részt a mindennapos forgalomban, így bőven vannak még tartalékok a lakosságnál.

Patai elmondta a lapnak azt is, hogy jegybankárként is érvelhet a tranzakciós adó kivezetése mellett érvelhet, de elmondása szerint ez nem lesz gyors folyamat. Patai a BÉT elnöki tisztségét is betölti, ezzel kapcsolatban elmondta, reményei szerint a lakossági pénzek is utat találnak a tőzsdére.

Az azonnali utalás halasztásáról elmondta, hogy felmerült, július elsejével akkor is elindítják a rendszert, ha erre nem minden pénzintézet áll még készen. Végül a projekt teljes elhalasztása mellett döntöttek - a rendszer így március 2-án indul.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk