12 °C Budapest

Nyakunkon a karácsony: így spórold össze addig a fa alá valót!

2018. október 31. 17:31

Habár az időjárás mást mond, higgyünk a naptárnak: már két egész hónap sincs a karácsonyig. És ugyan a legtöbben várjuk az ünnepeket, sokan mégis már előre szorongunk az ajándékozás miatt: vajon honnan teremtjük elő a pénz, amiből megvásároljuk az ilyenkor kötelező parfümöket, fényképes bögréket és ajándékcsomagokat? Összegyűjtöttünk pár tippet, hogy még az év vége előtt sikerüljön összerakni egy kisebb összeget.


Karácsonyig már csak kétszer érkezik fizetés, és akinek nincsenek rejtett tartalékai, az vagy megoldja valahogy a rendelkezésér álló pénzből, vagy kitalál valami okos megoldást. Ne essünk kétségbe, nem vagyunk egyedül ezzel a problémával - a Huffington Post pénzügyi szakértői éppen ezért összeszedtek pár remek lehetőséget, amivel pénzt tudunk keresni és főleg spórolni az előttünk álló szűk két hónapban.

1. Másodállás

Persze senkinek nincs kedve a ledolgozott órái után még egy extra műszakot bevállalni, ám ideje lassan másképp gondolni a másodállásra. Ma már nem kell zongorát cipelni esténként, az interneten keresztül otthonról vagy akár telefonról is dolgozhatsz. Lehetsz ügyfélszolgálatos, social média vagy virtuális asszisztens is. De ha csak hébe-hóba vállalsz gyermekfelügyeletet, vagy korrepetálást, már azzal jól járhatsz anyagilag. Ha beszélsz egy nyelvet, mondjuk az angolt, akkor azt is taníthatod az interneten keresztül.

2. Add el!

Mindannyiunknak tele van a lakása felesleges cuccokkal, melyek másnak azonban még hasznosak és értékesek lehetnek. Szedd össze a már kiolvasott könyveket, régi DVD-ket, elektronikai eszközöket, árazd és fotózd be őket és töltsd fel egy online aukciós oldalra. El sem hiszed, mennyit kereshetsz ezzel a módszerrel, ha kitartó vagy és a kapott összegeket félreteszed.

3. Add ki a szobát!

Ha van egy felesleges szobád, amit eddig csak teregetésre használtál, add ki! Ma már rengeteg lehetőség van erre, akár rövid távra, egy két napra is fogadhatsz vendéget, jó pénzért természetesen.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

4. Vezess kiadási naplót

Nem igényel túl sok idő- és energiabefektetést, hogy pontosan vezesd a pénzügyeidet. Viszont ez elengedhetetlen ahhoz, hogy átlásd, mire megy el a pénz, hogy tudd, mennyi a rezsi, mennyi a törlesztő, pontosan mennyi pénzt, mire költesz. Így ugyanis könnyen rájöhetsz, min tudnál minden hónapban spórolni. Ha magasnak ítéled a telefonszámládat, érdemes szolgáltatót vagy legalábbis csomagot váltanod. Ugyanez igaz lehet a bankszámládra is. Ráadásul egy számlacsere olyan járulékos haszonnal is járhat, mint például egy utasbiztosítás. Ugyanis sok bank akciókkal, kedvező lehetőségekkel próbálja magához átcsábítani az ügyfeleket. A Pénzcentrum kalkulátorának segítségével, könnyedén megtalálhatod a számodra legkedvezőbb ajánlatot.  Ha nettó 200 ezer forint érkezik havonta a számlára, érdemes megnézni a Gránit Bank ajánlatát, de nagyon kedvező első éves költséggel vállalja a számlavezetést az UniCredit Bank és a Sberbank, sőt, az MKB Bank is.

5. Készpénz mindenek felett

A legegyszerűbb és egyben leghatékonyabb spórolási mód, ha kártyahasználat helyett kézpénzt tartasz magadnál és azzal fizetsz - kísérletek bizonyítják, hogy ha kézbe vesszük a pénzt, sokkal kevesebbet költünk. Még ha hosszú távon nem túl kényelmes is, egy két-hónapig, amíg meg kell húzni a nadrágszíjat, jó megoldás lehet.

5+1. Ha minden kötél szakad

Ha mégsem sikerül összeszedni a kívánt összeget karácsonyig, esetleg közbejön egy váratlan esemény, akkor egy gyors személyi kölcsön kihúzhat a bajból. Ahhoz, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb ajánlatot, használt a Pénzcentrum kalkulátorát, mely segít eligazodni a bankok ajánlatai között. Példaként 300 ezer forintos kölcsönösszeget írtunk be a kalkulátorba 24 hónapos futamidőre. Az UniCredit Bank ajánlata kifejezetten kedvező, nekik havonta 13 563 forintot kell törleszteni, a kölcsön THM-je 8,97 százalék. Ha a CIB Bank ajánlatát választjuk, akkor havonta pontosan 14 002 forintot törlesztünk 11,73 százalékos THM mellett. Jónak tűnik még a K&H személyi kölcsöne, melynek havonta 14 121 forint a törlesztője, a THM pedig 16,43 százalék.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 25. 06:51
Soft landing, azaz puha landolás. A végső kimenetel, amiben a 2021 végi, első poszt-Covid inflációs...
MEDIA1  |  2024. április 24. 23:45
Bár a több mint 20 éve működő művészeti adatbázis és hírportál csapata Facebook-posztban búcsúzott e...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 18:32
A friss Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, ami megváltoztatja az eddigi jótállási előír...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm