2020. szeptember 21. hétfő Máté, Mirella

Nincs ingyen az azonnali átutalás sem: rengeteget bukhatsz, ha erre nem figyelsz


Már előrelátható volt, hogy ahogy elindul az azonnali fizetési rendszer Magyarországon, a bankok új, az MNB által is javasolt elektronikus számlacsomagokat, illetve a meglévő díjcsomagokat kiegészítő ajánlatokat dolgoznak majd ki. Valószínű volt, hogy új számlacsomagok "nagy számú" ingyenes átutalást tartalmazhatnak, már meg is jelent egy ilyen ajánlat a piacon. 

Az azonnali fizetési rendszer bevezetése többször halasztásra került, hogy a pénzintézetek felkészülhessenek az átállásra. A bankszektor több tíz milliárd forintot fordított a rendszer kiépítésével kapcsolatos informatikai fejlesztésekre. Az AFR teljesen át is alakíthatja a lakossági ügyfelek pénzkezelési szokásait, mert az, hogy hétköznapi utalások szinte azonnal megérkeznek, nemcsak a gazdagásot teszi hatékonyabbá hosszú távon, hanem az új rendszer valódi kihívója lehet minden készpénzes fizetésnek. 


Egy új korszak veszi kezdetét azzal, hogy bevezetésre kerülnek olyan lakossági "elektronikus" számlacsomagok, amelyek fogyasztóbarát fix díjért "igen nagy számú" elektronikus átutalást tartalmaznak majd, hiszen ez hatalmas lépést fog jelenteni a teljes készpénzmentesség felé vezető úton. 

Az egyik első fecske

Az Azonnali Fizetési Rendszer indulásához kapcsolódva bevezetésre kerül egy Digitális Plusz elnevezésű lakossági bankszámlacsomag, amellyel a számlatulajdonosok korlátlan számú azonnali forint átutalást indíthatnak.

A legkedvezőbb számlacsomagot keresed? Találd meg a Pénzcentrum kalkulátorával!

A GRÁNIT Bank digitális bankként elkötelezett a pénzügyek intézését egyszerűbbé, kényelmesebbé és gyorsabbá tevő innovációk mellett, ezért egy új feltétel nélküli, kedvezményes csomagáras bankszámlával kívánja segíteni az elektronikus fizetési módok magyarországi elterjedését

- mondta Hegedüs Éva, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója. A banknak ez a második olyan csomagáras számlacsomagja, amely havi fix díjért korlátlan számú ingyenes tranzakciót nyújt. Az elsősorban prémium igényekre szabott csomagáras Bajnok Plusz számlacsomag volt az első, amely 2013. augusztusa óta lényegében változatlan kondíciókkal érhető el, olyan további ingyenes szolgáltatásokkal, mint a havi 4 db limit nélküli díjmentes ATM pénzfelvétel, vagy az első évben ingyenes bankkártya. Ez a csomagáras számlacsomag azon ügyfelek számára elérhető, akik havonta legalább 280 ezer forint jövedelmet utalnak a bankszámlára. 

Az új Digitális Plusz bankszámla különlegessége, hogy havi 890 Ft-os díj befizetése esetén, jövedelem előírás és bármilyen más feltétel nélkül azonnal igényelhető. Ezt a lakossági bankszámlát is - mint az összes többi lakossági számlacsomagot a ennél a banknál - online lehet igényelni, és a szerződést videóhívás keretében akár azonnal meg is lehet kötni. Ebben az évben az új számlák 60 százaléka digitális csatornán keresztül nyílt meg, ami csaknem 10 százalékponttal haladja meg a tavalyi értéket. 

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.