18 °C Budapest

Nincs ingyen az azonnali átutalás sem: rengeteget bukhatsz, ha erre nem figyelsz

2020. március 7. 13:00

Már előrelátható volt, hogy ahogy elindul az azonnali fizetési rendszer Magyarországon, a bankok új, az MNB által is javasolt elektronikus számlacsomagokat, illetve a meglévő díjcsomagokat kiegészítő ajánlatokat dolgoznak majd ki. Valószínű volt, hogy új számlacsomagok "nagy számú" ingyenes átutalást tartalmazhatnak, már meg is jelent egy ilyen ajánlat a piacon. 

Az azonnali fizetési rendszer bevezetése többször halasztásra került, hogy a pénzintézetek felkészülhessenek az átállásra. A bankszektor több tíz milliárd forintot fordított a rendszer kiépítésével kapcsolatos informatikai fejlesztésekre. Az AFR teljesen át is alakíthatja a lakossági ügyfelek pénzkezelési szokásait, mert az, hogy hétköznapi utalások szinte azonnal megérkeznek, nemcsak a gazdagásot teszi hatékonyabbá hosszú távon, hanem az új rendszer valódi kihívója lehet minden készpénzes fizetésnek. 


Egy új korszak veszi kezdetét azzal, hogy bevezetésre kerülnek olyan lakossági "elektronikus" számlacsomagok, amelyek fogyasztóbarát fix díjért "igen nagy számú" elektronikus átutalást tartalmaznak majd, hiszen ez hatalmas lépést fog jelenteni a teljes készpénzmentesség felé vezető úton. 

Az egyik első fecske

Az Azonnali Fizetési Rendszer indulásához kapcsolódva bevezetésre kerül egy Digitális Plusz elnevezésű lakossági bankszámlacsomag, amellyel a számlatulajdonosok korlátlan számú azonnali forint átutalást indíthatnak.

A legkedvezőbb számlacsomagot keresed? Találd meg a Pénzcentrum kalkulátorával!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A GRÁNIT Bank digitális bankként elkötelezett a pénzügyek intézését egyszerűbbé, kényelmesebbé és gyorsabbá tevő innovációk mellett, ezért egy új feltétel nélküli, kedvezményes csomagáras bankszámlával kívánja segíteni az elektronikus fizetési módok magyarországi elterjedését

- mondta Hegedüs Éva, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója. A banknak ez a második olyan csomagáras számlacsomagja, amely havi fix díjért korlátlan számú ingyenes tranzakciót nyújt. Az elsősorban prémium igényekre szabott csomagáras Bajnok Plusz számlacsomag volt az első, amely 2013. augusztusa óta lényegében változatlan kondíciókkal érhető el, olyan további ingyenes szolgáltatásokkal, mint a havi 4 db limit nélküli díjmentes ATM pénzfelvétel, vagy az első évben ingyenes bankkártya. Ez a csomagáras számlacsomag azon ügyfelek számára elérhető, akik havonta legalább 280 ezer forint jövedelmet utalnak a bankszámlára. 

Az új Digitális Plusz bankszámla különlegessége, hogy havi 890 Ft-os díj befizetése esetén, jövedelem előírás és bármilyen más feltétel nélkül azonnal igényelhető. Ezt a lakossági bankszámlát is - mint az összes többi lakossági számlacsomagot a ennél a banknál - online lehet igényelni, és a szerződést videóhívás keretében akár azonnal meg is lehet kötni. Ebben az évben az új számlák 60 százaléka digitális csatornán keresztül nyílt meg, ami csaknem 10 százalékponttal haladja meg a tavalyi értéket. 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
MEDIA1  |  2024. március 28. 08:53
Üdv, Kötter hangzik a nem is oly rejtélyes elköszönés a Magyar Péterrel kapcsolatos, véletlenül kike...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 08:06
A lakáshitel kamatok csökkenése után a személyi hitelek is olcsóbbak lettek. A Bankmonitor Erste sze...
KonyhaKontrolling  |  2024. március 28. 07:45
A mai bejegyzésben megnézzük, hogy brókerek költségének hatását, ha a TBSZ brókereket hasonlítjuk ös...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem