2020. augusztus 7. péntek Ibolya

Nem fogy a Babakötvény: nem is tudnak róla a szülők


Sokkal jobban fizet az állam a bankoknál, mégsem viszik át a kincstárhoz a Start-számlát a szülők. Az újszülötteknek is megérné számlát nyitni, de egyre kevesebben teszik. A kincstár szerint reklámkampánnyal kellene felhívni a figyelmet a lehetőségre - írja a Világgazdaság.


Drasztikusan visszaesett a Babakötvény népszerűsége az utóbbi hónapokban, májusban és júniusban már csak minden hetedik gyereknek nyitottak a szülők Start-számlát a Magyar Államkincstárnál, hogy apránként takarékoskodva gondoskodjanak a jövőjéről.

A kincstár szerint a visszaesés oka az, hogy nem rendelkeznek marketingkerettel, ez megnehezíti a szolgáltatás köztudatba építését. A Babakötvényt korábban is az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) reklámozta, és a kampányok után valóban megnőtt a kereslet a számlákra. Az ÁKK - ha befejeződik az erről szóló közbeszerzési tender - az idén ősszel és télen indít még kampányokat a lakossági állampapírok népszerűsítésére, ebben a Babakötvényt és a Start-értékpapírszámlát is reklámozzák majd.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.