2020. december 4. péntek Borbála, Barbara

Nagyot hajráztak az LTP-k: ennyien még meg tudták kötni a támogatott szerződést


Két nap alatt tíz százalékkal ugrott meg a lakástakarék-szerződések száma, nagyjából 140 ezren tudtak még államilag támogatott pénztári megállapodást kötni.

Az utolsó két napon nagyjából 140 ezer új lakástakarék-szerződést tudtak még megkötni a magyarok - számolt be Varga Mihály. A pénzügyminiszter az RTL Híradó szerint kijelentette: ez a meglévő szerződésállomány nagyjából 10 százaléka.

A tárcavezető úgy számolt, a szóban forgó szerződésekre nagyjából évente 8 milliárd forintnyi támogatást fog kifizetni az állam - az évi maximum 72 ezer forintos állami hozzájárulással számolva.

Ismert, az Országgyűlés október közepén szavazta meg a lakástakarék-szerződések állami támogatásának megszüntetését, az új szabályozás hatályba lépése előtt indult meg a roham a pénztáraknál, rengetegen akartak még az utolsó pillanatokban olyan szerződést kötni, amire még ad az állam támogatást.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Súlyos problémára világított rá a járvány második hulláma: ideje észbe kapni!
Egyre többen keresnek olyan megoldást, melyben biztonságba érzik saját magukat és a családtagjaikat.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk