2020. július 3. péntek Kornél, Soma

Mutatjuk, hogyan kaszálhatsz duplán az állampapírokon

  • Pénzcentrum.hu
  • 2013. november 6. szerda 05:20

Újabb hasznos tippel szeretnénk ellátni azokat, akik a csökkenő betéti kamatokat látva inkább állampapírba fektetnék a pénzüket. Sokan rendelkeznek hitelkártyával, mégsem azzal vásárolják meg befektetésüket. Pedig az állampapírok a webkincstárban is elérhetőek, ahol hitelkártyával is fizethetünk, így a jóváírások révén extra hozamhoz juthatunk.


Korábbi, állampapírral kapcsolatos írásainkat itt találod!

Már rengetegen használnak hitelkártyát és keresnek vele akár tízezreket évente a jóváírásoknak köszönhetően. Hiszen a legtöbb hitelkártya a vásárlás értékének megfelelően 1-4 százalékos jóváírást is ad a tulajdonosának. Ez elkölthető pontokban vagy azonnali kedvezményekben szerezhető meg. Mindemellett, amíg a bank pénzét költjük, addig a bankban sajátunk kamatozhat, ami újabb százasokat jelenthet havonta a családi kasszába.


De, ha a pénzünket állampapírba szeretnénk fektetni és van megfelelő hitelkeretünk is a hitelkártyán, akkor megtakarításunkkal is kereshetünk egy pillanat alatt több ezer forintot. 300 ezer forint lekötése esetén például 3 ezret, ami egy átlagos 1 százalékos jóváírást biztosító hitelkártyával is megvan.

Akár azonnal is kiegyenlíthetjük a hitelkártya tartozásunkat (az egyébként állampapír vásárlásra szánt pénzünkből). Persze azok, akik bíznak magukban és biztosan nem felejtik várhatnak a türelmi időszak lejártáig (eddig nem kell kamatot fizetni a hitelkártyás költéseink után). Eddig a napig pedig a számlájukon is tovább kamatozhat a pénz.

Mennyi pluszt jelent a hitelkártya?

Ha 300 ezerért veszünk féléves kincstárjegyet, aminek éves kamata 3,5 százalék, 5 250 forint kamatra számíthatunk a félév végén. A hitelkártyás vásárlással ehhez jöhet még 3 ezer forint kedvezmény, amit már egy 1 százalékos jóváírási kártyával megkapunk. Ehhez még hozzávehetjük az egy havi kamatot is, amit akkor kapunk, ha a kamatmentes időszak végéig lekötjük a pénzünk. Ez 1,5 százalékos kamattal számolva további 375 forint. Ráadásul ezt a plusz "hozamot" már szinte a megtakarítási idő legelején megkapjuk.

Olvassuk el a hitelkártya hirdetményt!
Nem minden bank hitelkártyájával lehet ezt megcsinálni. A hirdetményekben nézzük meg, hogy állampapír vásárlásnál is él a kapható kedvezmény.

A Pénzcentrum.hu-n ide kattintva mostantól te is kiválaszthatod a legjobb hitelkártyát, megnézheted a díjakat és a kedvezményeket is. De akár azt is elolvashatod, hogyan kaszálhatsz tízezreket.

A kamatmentes időszak két részből áll: a költési vagy elszámolási időszakból, valamint az ezen időszak alatt végzett költéseink visszafizetésére időt hagyó türelmi időszakból. Az elszámolási időszak vagy egy teljes naptári hónapot, vagy pl. az adott hónap 15-étől a következő hónap 14-éig tartó időszakot takar, a türelmi időszakot pedig a fizetési határidő zárja le. A kártya igénylésekor kérdezzünk rá, hogy milyen hosszú a türelmi időszak, vagy ha szükségesnek látjuk, van-e lehetőség a fizetési határidő megválasztására, módosítására,illetve hogy hogyan tudjuk rendezni tartozásunkat. Ha ugyanis időben visszafizetjük a banknak a hitelkártya keretünkből vásárlásra felhasznált összeget, valamint a kártya használatával járó díjakat (éves díj, havi számlavezetési díj, SMS értesítések díja, stb.), nem kell semmilyen kamatot fizetnünk.

 

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Rengeteg magyar nyugdíjas maradt hoppon: oda az anyagi biztonságuk?
A pandémia előtt mintegy 110 ezer magyar nyugdíjas dolgozott, ám helyzetükből adódóan ők voltak a legelsők, akiknek búcsút mondtak a hazai vállalatok. De vajon mi lesz a sorsuk most, hogy enyhült a helyzet? Van visszaút számukra a munka világába?


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk