17 °C Budapest

Milliós gázsiból spórol nyugdíjas éveire Csepregi Éva

2017. április 26. 17:05

Régóta spórol nyugdíjas éveire Csepregi Éva, hogy később ne kelljen nélkülöznie. Van miből félretennie, kiderült, fellépésenként több százezer forintot kap.


Az énekesnő tudatosan készül a nyugdíjas évekre, már régóta spórol, hogy ha eljön az idő, ne kelljen nélkülöznie. Jól teszi, hogy időben elkezdett félretenni a nyugdíjas évekre, a nyugdíjas hírességek ugyanis az utóbbi időben egymás után meséltek arról, hogy szánalmasan kevés nyugdíjat kapnak.

Legutóbb például Koós János mondta el, annak ellenére, hogy már közel 6 évtizede van a zenei pályán, létminimum alatti nyugdíjat kap. A 79 éves művész állítása szerint ez főként amiatt van, mert a fellépései után nem fizették be a járulékokat - habár a közvetítő cég ezt az ő gázsijából rendre levonta. Egy meg nem nevezett forrás azt állítja, Koós havi 38 ezer forint nyugdíjat kap. Ezt ugyan az énekes hivatalosan nem erősítette meg, de arról beszélt korábban, hogy ha nem volnának fellépései és a jogdíjak, nagy bajban lenne, és nem tudná eltartani a családját.

Mennyiből tud félretenni Csepregi Éva?

A Ripostnak az énekesnő elárulta, fellépésenként 930 ezer forintot kap a Neoton. "A hangosítást, a világosítást és a profi koncerthez szükséges különböző technikai hátteret nem kevés pénzbe kerül finanszírozni. Ezek a költségek mind lejönnek a fellépődíjból" - mondta a lapnak.

Megjegyezte, hogy a playback nem elégíti ki a közönséget, élő zenével kell kiálniuk, ennek viszont magas költségei vannak. Arról is beszélt, hogy neki azért nincs oka panaszra, tele van a koncertnaptára.

Az énekesnő nagyon jól teszi, hogy már most gondol a jövőre. Nehéz manapság ugyanis kijönni a nyugdíjból. 2017. január elsejétől ugyan 1,6 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, vagyis, hogy a tavalyi 109 561 forintos öregségi átlagnyugdíj 111 314 forintra emelkedett,de ez még így is nagyon kevés. A nyugdíjrendszerrel foglalkozó kutatások rendre hangsúlyozzák, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, és egyre több pénzintézet próbálja felhívni a figyelmet a tartalékképzés fontosságára. Egyre nagyobb szükség van az öngondoskodásra, ha nem akarunk nyomorogni idős korunkban, akkor érdemes időben lépni.

Nyugdíj megtakarítás: melyiket válasszuk?

Minél előbb elkezdjük félretenni a pénzt, annál jobban járunk. Ha például már 25 évesen havi ötezer forintot félre teszünk, 40 év alatt milliós nyugdíjtőkét halmozhatunk fel.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Magyarországon három különböző nyugdíjcélú megtakarítást is támogat az állam. Ezek a nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ), az önkéntes nyugdíjpénztár (ÖNYP), és a nyugdíjbiztosítás. Mindhárom terméknél a befizetések után 20 százalékos személyi jövedelemadó visszatérítés jár az adott megtakarítási számlán történő jóváírás formájában, a felső értékhatárok viszont eltérőek.

Az önkéntes nyugdíjpénztárnál évente maximum 150 ezer forint adójóváírást kaphatunk a számlánkon (ehhez 750 ezer forint befizetés szükséges), a hozamhoz pedig adómentesen 10 év letelte után (majd ezt követően 3 évente) juthatunk hozzá. A befektetési portfólió pénztáranként eltérő, ahogy a kockázatvállalás mértéke is.

A nyugdíj-előtakarékossági számlánál mindenki magának állíthatja össze, hogy mibe és mennyit szeretne fektetni. A pénzintézetek szakértői  persze segítenek a választásban, ha szeretnénk, de a döntés teljes mértékben az ügyfélé. A NYESZ számlánál legfeljebb évi 100 ezer forint adójóváírás lehetséges (500 ezer forint befizetés esetén).

Ha a nyugdíjbiztosítást választjuk, akkor maximum 130 ezer forint adókedvezmény jár (650 ezer forint befizetés esetén), az adójóváírásokkal növelt megtakarítást pedig nyugdíjas korban adómentesen kapják meg az ügyfelek.

Címlapfotó: Mohai Balázs/MTI

NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 12. héten

Kihúzták az Ötöslottó 12. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki a 650 milliós főnyereményt?

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem