6 °C Budapest

Már egyre több ATM képes erre: ez tényleg jó nekünk?

MTI
2016. szeptember 4. 10:01

Egyre népszerűbbek a banki ügyfelek között a készpénzbefizetésre alkalmas bankautomaták (ATM-ek), a nagy fiókhálózattal rendelkező kereskedelmi bankok közül az Erste Bank Hungary, az OTP és a K&H Bank is jelentős fejlesztéseket hajt végre ezen a területen.

Az Erste Bank Hungary  tájékoztatása szerint a pénzintézet a megváltozott ügyféligényekre reagálva fejleszti ATM-rendszerét. Ennek megfelelően országszerte 2016 végéig 50 új, készpénzbefizetésre alkalmas automatát állít üzembe, ezzel országosan 60 ilyen készülék fog működni a pénzintézet hálózatában.

A szolgáltatással az ügyfelek a bankfiókok nyitvatartási idejétől függetlenül, gyorsan és egyszerűen tehetik pénzüket bankszámlájukra bankkártyájuk segítségével.

A befizetéshez nem szükséges semmilyen nyomtatványt kitölteni, az összeg pedig azonnal rendelkezésre áll a folyószámlán. Az eddigi tranzakció-számok alapján az érintett fiókokban a tavalyi indulás után a pénztári befizetések forgalmának 20 százaléka átterelődött a pénzbefizetésre alkalmas ATM-ekre, és ez az arány folyamatosan nő.

Idén a készpénzbefizetésre alkalmas bankautomaták beállítására, az ezekkel kapcsolatos beruházásokra eddig 940 millió forintot fordított az Erste Bank Hungary, amely 124 fiókkal és 400 bankautomatával rendelkezik Magyarországon,

Azt tapasztaljuk az Ersténél, hogy ügyfeleink az egyszerűbb banki ügyeket szeretik maguk intézni. Ezt az igényt figyelembe véve folyamatosan fejlesztjük digitális eszközeinket és a már meglévő platformjainkat, és ezért könnyebben elérhetővé tesszük a folyószámlára befizetést

- mondta Szabó István, a cég bankkártya üzleti osztályért felelős vezetője.

Az OTP Bank szintén működtet befizetésre alkalmas bankautomatákat. A pénzintézet az MTI érdeklődésére közölte: az ügyfelek visszajelzései pozitívak, így a tervek szerint az idei év végéig 50, míg 2017 végéig 200 pénzbefizetős ATM áll majd a bank ügyfeleinek rendelkezésére. Az OTP országosan jelenleg 1935 ATM-mel rendelkezik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A K&H Banknál is azt tapasztalják: egyre több banki ügyfél igényli, hogy a bankautomaták ne csak pénzfelvételre, hanem pénzbefizetésre is alkalmasak legyenek. Jelenleg 459 ATM-je áll ügyfelei rendelkezésére, melyek közül már 77 bankautomata biztosít lehetőséget készpénz befizetésére. A K&H országos lefedettségre törekszik, ennek érdekében további pénzbefizető ATM-ek telepítését tervezi.

A K&H hálózatában a szolgáltatás indulása óta a pénzbefizetésre alkalmas ATM-eken végrehajtott befizetések összértéke meghaladta a 100 milliárd forintot. A K&H mind a 77 befizetésre alkalmas ATM-je azonnal jóváírja a befizetett összeget a bankkártyához kapcsolt számlán, amiről igény esetén a tranzakciót követően azonnal sms-ben értesíti a számlatulajdonost.

A közlemény idézi Rajna Gábort, a K&H banki értékesítési hálózatért és a támogatásért felelős igazgatóját, aki kifejtette, a befizetési tranzakciók alapján a legnépszerűbb ATM-ek Budapesten és vonzáskörzetében üzemelnek. A szolgáltatás minden megyeszékhelyen és a nagyobb vidéki városokban is elérhető, a forgalom ott is dinamikusan nő.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem