2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Ma már így bankolnak az élelmes magyarok: csekkekkel se kell sorban állniuk


Az idei év második felében az OTP SmartBank mobilalkalmazás aktív felhasználóinak száma elérte a félmilliót. Az applikációt használó ügyfelek mostantól - a megszokott banki ügyleteken túl - az új QR-kódos csekkbefizetési funkcióval gyorsan és kényelmesen fizethetik be közüzemi csekkjeiket.

Az Eurostat adatai szerint Magyarországon ma már 10-ből 4 felnőtt intézi az interneten keresztül banki ügyeit, ami 5 év alatt több mint 30 százalékos növekedést jelent. Ez a trend a folyamatos fejlesztésekre, új megoldások bevezetésére ösztönözi a szolgáltatókat.

Az OTP Banknak jelentős múltja van az innováció terén: a magyar piacon például elsőként tette elérhetővé banki szolgáltatásait az okostelefon-felhasználók számára. Az OTP SmartBank aktív  felhasználóinak száma mostanra meghaladta az 500 ezret. Az alkalmazás segítségével a hitelintézet ügyfelei kényelmesen, néhány gombnyomással ellenőrizhetik számlaegyenlegüket, utalhatnak, leköthetik a betétjeiket, vagy éppen megkereshetik a legközelebbi bankfiókot vagy automatát.

Mostantól elérhető a QR-kódos csekkbefizetési funkció is, amellyel az ügyfelek sorban állás nélkül, kényelmesen és gyorsan fizethetik be postai csekkjeiket.

Ismét egy sikeres félév áll mögöttünk, amit ügyfeleink töretlen bizalmának is köszönhetünk. Ezt meghálálva folyamatosan arra törekszünk, hogy fejlesztéseinkkel megkönnyítsük, egyszerűbbé tegyük a bankolást, hogy egyre több ügyfelünk számára biztosítsuk korszerű szolgáltatásainkat. Idén, a hazai piacon elsőként, bevezettük az Apple Pay-t, majd a bankfüggetlen Simple app segítségével minden Apple felhasználó számára elérhetővé tettük az érintéses mobilfizetés élményét. Most pedig a több mint félmillió aktív ügyfelet számláló SmartBank alkalmazásunkat fejlesztettük tovább a QR-kódos csekkbefizetés funkcióval

- foglalta össze az elmúlt néhány hónap eredményeit Csányi Péter, az OTP Bank ügyvezető igazgatója.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,71 százalékos THM-el, és havi 107 743 forintos törlesztővel fel lehet venni az Ersténél De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: a K&H Banknál például 107 546 forintos törlesztőt ígér a 2,81 százalékos THM; míg az OTP Banknál szintén alacsony, 2,97 százalékos THM is alacsony, 108 811 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a Raiffeisen, a Budapest Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ez már a válság szele: az autóipar után újabb szektorokra terjedhet át a létszámstop
"Nem lehet azt prognosztizálni most, hogy ez a válság hasonló lesz, mint a 2008-as volt, de lesz." Interjú


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.19-09.25
Országos

Spar

09.19-09.25
Országos

Lidl

09.19-09.25
Országos

Aldi

09.19-09.25
Országos

Tesco

09.19-09.25
Országos

Auchan

09.19-09.25
Országos

Kika

09.18-10.01
Országos

Praktiker

09.02-12.31
Országos