Lesújtó felmérés: te mennyire vagy elégedett az anyagi helyzeteddel?

NapiCsárt2020. július 30. 16:56

A munkájukkal sokkal elégedettebbek a magyarok, mint amúgy az életükkel - derült ki az Eurostat adataiból. Emellett a 16 év feletti magyarok csak 5,5-ösre értékelték az anyagi helyzetüket a 10-es skálán. Kiderült, hogy Ausztriában például sokkal elégedettebbek az emberek.

Több kérdésben is az emberek elégedettségét mérte az uniós statisztikai hivatal - egy 10-es skálán kellett megadni, mivel mennyire vagyunk megelégedve. Az Eurostat adatai szerint Magyarországon 5 év alatt valamelyest javult az általános elégedettség: mialatt 2013-ban még csak 6,1-es volt ez a mutató, 2018-ra már átlagban 6,5-ösre értékelték az elégedettségüket a 16 év feletti magyarok.

Összességében az írek és a finnek a legelégedettebbek (8,1), az osztrákok, a norvégok és a svájciak sem panaszkodnak (8-as átlag), illetve Dániában, Lengyelországban és Svédországban is elég jó az elégedettségi mutató (7,8-as). A lista másik végén a bolgárok állnak 5,4-es átlaggal, Szerbiában 5,6-ot mértek, míg Horvátországban 6,3 az elégedettségi mutató. Az alábbi csárton látható az is, mennyit változott a helyzet 5 év alatt az egyes országokban.

Loading...

Ennyire szeretjük a munkánkat

Azt is felmérték a többi mellett, hogy az emberek mennyire vannak megelégedve a munkahelyükkel. Kiderült, hogy a 16 éven felüli magyarok összességében 7,1-esre értékelték a munkahelyüket - pontosan ugyanannyira, mint 2013-ban. Tehát életünk ezen részével elégedettebbek vagyunk, mint úgy általánosságban az életünkkel.

Loading...

A finnek ezen a listán is az élen vannak (8,1-el), Norvégiában is ugyanennyi az átlag. Az osztrákok összességében 8-asra értékelték a munkahelyüket, a svájciaknál 7,9-es a pontszám. A legkevésbé a szerbekés a görögök elégedettek a munkájukkal (6,2-es pontszám), de a bolgároknál sem sokkalta jobb a helyzet (6,4), Litvániában összességében 7-esre értékelték a munkahelyi elégedettséget.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az a fránya pénz...

Bár a munkahelyünkkel viszonylag meg vagyunk elégedve, az anyagi helyzetünkkel már kevésbé: a 16 éven felüli magyarok átlagban 5,5-re értékelték a vonatkozó kérdést. 2013 óta valamennyire javult a helyzet, akkor még csak 5,2-őt adtak az emberek erre a kérdésre.

Loading...

A lista elején Dánia, Finnország, Svédország és Norvégia áll, ahol 7,6-osra értékelték az anyagi helyzetüket az emberek, Hollandiában 7,4-es a mutató, az osztrákok pedig 7,3-at adtak az anyagi helyzetükre a 10-es skálán. Leginkább a bolgárok nincsenek megelégedve az anyagi helyzetükkel, csak 4,3-ra értékelték. A szerbeknél sem sokkal jobb ez a mutató (4,4), Litvániában és Horvátországban pedig csak 5,2-re értékelték az emberek az anyagi helyzetükkel való elégedettségüket.

Címkék:
megtakarítás, munka, pénzügyek, eurostat, eu, elégedettség,