2020. július 4. szombat Ulrik

Legyőzhetetlen a német márka: még ott lapul a pénztárcákban

  • MTI
  • 2014. december 26. péntek 10:02

Csaknem tizenhárom évvel az euró készpénzként való bevezetése után még mindig hozzávetőleg tizenhárom milliárd márkányi régi bankjegyet és érmét nem váltottak be a németek - derül ki a német központi bank, a Bundesbank adataiból.


A bank összesítése szerint idén november végén nagyjából 169 millió darab márka bankjegy és 24 milliárd darab érme volt a németek kezében, amelyek összértéke 12,9 milliárd márka, azaz 6,6 milliárd euró (2100 milliárd forint).

A németek az adatok alapján úgy tűnik, különösen nehezen szabadulnak az érméktől, mivel 2001 végén - azaz az euró mint készpénz 2002. január 1-i bevezetése előtt nem sokkal - forgalomban lévő márka pénzérmék 55 százaléka a mai napig "forgalomban van", jóllehet fizetni már régóta nem lehet velük. A papírpénzek esetében ugyanez az arány mindössze négy százalék volt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk