2017. szeptember 23. szombat Tekla

Lecsapott az MNB: milliókat fizethet J. László

Az MNB ötmillió forint bírsággal sújtotta J. Lászlót visszafizetendő pénzeszközök engedély nélküli gyűjtése - az amerikai Benefit Barcode Inc. "részvényértékesítése" - miatt, s véglegesen megtiltotta, hogy jegybanki engedély nélkül bármilyen pénzügyi szolgáltatást végezzen.


J. Lászlót az MNB visszafizetendő pénzeszközök engedély nélküli gyűjtése miatt büntette meg, és véglegesen megtiltotta, hogy a férfi jegybanki engedély nélkül bármilyen pénzügyi szolgáltatást végezzen. A férfi a honlapján keresztül átlagosan 8-10 ezer amerikai dollárért kínálta a Benefit Barcode Inc. társaság "részvényeit", és a három éven belüli visszavásárlásukra kötelezettséget vállalt, emellett üzletszerűen gyűjtött visszafizetendő pénzeszközöket magyar ügyfeleitől.

De J. Lászlónak nem volt engedélyre pénzügyi szolgáltatási tevékenységre. A jegybank a delaware-i székhelyű Benefit Barcode Inc. cég részvényeire vonatkozó figyelmeztetést is elhelyezett a honlapján, illetve bűncselekmények gyanúja miatt büntetőeljárás megindítását kezdeményezte. A közzétett jegybanki határozat semmilyen formában nem érinti J. Lászlónak a befektetőkkel szemben fennálló, már átvett befektetésekkel összefüggő visszafizetési kötelezettségét - írta az MNB közleményében.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Gondolnád, hogy ezek az országok viszik hátukon a világot?

A lenti infografika megmutatja, hogy a világ országai mennyire veszik ki részüket a globális gazdaság gigantikus batyujából. Az Egyesült Államok és Kína a torta majd 40 százalékát szakítják...
 

Nem kell ide dizájnfarmer: csináld meg otthon

Ha neked is tetszenek a boltokban a dizájnfarmerek, de nem szeretnél ennyi pénz elkölteni, mutatunk néhány nadrágos trükköt.  
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.21-09.27
Országos

Spar

09.21-09.27
Országos

Lidl

09.21-09.27
Országos

Auchan

09.21-09.27
Országos

Aldi

09.21-09.27
Országos

Tesco

09.21-09.27
Országos

Spar, Interspar

Borkatalógus
09.06-09.27
Országos

Diego

09.01-09.30
Országos