2019. június 24. hétfő Iván

Kötelező adategyeztetés: nyilatkozott a bank, mi a teendő


A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény kötelezi a pénzügyi intézményeket, hogy 2019. június 26-ig valamennyi ügyfelük vonatkozásában végezzék el a kötelező adategyeztetést. Az adategyeztetés sikertelensége esetén a pénzintézetek kötelesek - átmenetileg, az adategyeztetés tényleges megvalósulásáig - zárolni az ügyfelek számláit. Az adategyeztetés a bank és az ügyfél közös érdeke, amelyhez ügyfeleink aktív közreműködése szükséges - közölte az MKB. 

A kötelező adategyeztetés, lakossági ügyfeleink esetében a következőkre terjed ki:

  • Amennyiben a banknál nyilvántartott, korábban megadott azonosító adatainak bármelyikében (pl.: név, levelezés cím, okmányszámok) változás következett be, kérjük ügyfeleinket, hogy keressék fel legközelebbi MKB fiókunkat, ahol elvégzik a változások átvezetését.
  • A hatályos jogszabályok kötelezővé teszik a bankok számára, hogy ügyfeleik azonosító okmányiról másolatot készítsenek. Amennyiben ügyfelünk számlanyitása alkalmából - az akkori jogszabály nyújtotta lehetőséggel élve - nem járult hozzá a másoláshoz, kérjük, hogy keresse fel legközelebbi bankfiókunkat, ahol elvégzik az okmányok másolását, vagy okmánymásolatait küldjék el a bank részére e-mailben, vagy postán.

Amennyiben az ügyfél közszereplőnek minősül, erről nyilatkozatot kell tennie a bank felé. A bank kéri az ügyfelekt, hogy a teljeskörűen, olvashatóan kitöltött, és a banknál bejelentett aláírással ellátott Nyilatkozatot, valamint - amennyiben a bank még nem rendelkezik ezek másolatával - okmánymásolatait küldje el postai úton a Postafiók H-1821 Budapest címre, vagy - az ügyfél bankunkhoz korábban bejelentett e-mail címéről - e-mailben az ugyfelatvilagitas@mkb.hu címre, vagy adja le személyesen bankfiókjaink egyikében.

A 2019. június 26-i határidőt megelőző, valamint a számlazárolásokat követő hetekben fiókjainkban jelentősen megnövekedhet a várakozási idő, illetve postai és elektronikus küldeményeiket is időben indítsák, lehetővé téve a bank számára, hogy a határidő lejártáig feldolgozhassa azokat.

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Készlethiány lehet a hétszemélyes kocsikból: káoszra számít az egyik legnagyobb kereskedő
Több tisztázatlan pont is van még a júliusban startoló program körül - interjú.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Tesco

06.20-06.26
Országos

Auchan

06.20-06.26
Országos

Aldi

06.20-06.26
Országos

Lidl

06.20-06.26
Országos

Spar

06.20-06.26
Országos

Interspar

06.20-06.26
Országos

Praktiker

Tavasz, nyár, kert
04.04-07.31
Országos

  Ajánlatunk