2020. április 9. csütörtök Erhard

Koronavírus: évek óta nem látott zuhanás a tőzsdéken


Évek óta nem látott esés zajlott az elmúlt két napban a világ tőzsdéin, a befektetők elkezdték beárazni a globális járványt okozó koronavírus negatív hatásait.

Mindhárom vezető amerikai részvényindex, a Nasdaq, a Dow Jones és az S&P 500 értéke is nagyot esett. A befektetők globális gazdasági lassulást kezdtek el árazni, emiatt nagyot esett az olaj ára.

A részvénypiacokat viselte meg leginkább a globális eladási hullám, gyakorlatilag nincs olyan fontosabb részvényindex, aminek az értéke emelkedett volna az elmúlt két napban, a legnagyobb mértékben a koronavírus terjedésével leginkább sújtott európai ország, Olaszország részvénypiaca szenvedte meg az elmúlt két napot, de nagyot esett a vezető görög részvényindex is - számol be a Portfolio. Elsősorban a pénzügyi és a technológiai cégek árfolyama esett nagyot.

Az olasz tőzsdén nagy pusztítást végzett a koronavírus az elmúlt két napban, nagyot esett építőipari cégek, infrastruktúra fejlesztők, pénzügyi vállalatok árfolyama.

 

 

Címlapkép: Getty Images

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint hamarosan bezuhanhatnak a koronavírus miatt az árak, miközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,91 százalékos THM-el, és havi 65 769 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Bank például 66 792 forintos törlesztőt ígér 3,13 százalékos THM-en; míg a Takarékbanknál hasonlóan, 3,26 százalékos THM-el, és 66 817 forintos törlesztőrészlettel. Érdemes még megnézni a Budapest Bank, a Raiffeisen és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

04.02-04.11
Budapest

Spar

04.02-04.11
Országos

Praktiker

04.02-04.12
Országos

Auchan

Húsvét
03.12-04.11
Országos

Aldi

02.20-04.23
Országos