2020. július 10. péntek Amália

Koronavírus: évek óta nem látott zuhanás a tőzsdéken


Évek óta nem látott esés zajlott az elmúlt két napban a világ tőzsdéin, a befektetők elkezdték beárazni a globális járványt okozó koronavírus negatív hatásait.

Mindhárom vezető amerikai részvényindex, a Nasdaq, a Dow Jones és az S&P 500 értéke is nagyot esett. A befektetők globális gazdasági lassulást kezdtek el árazni, emiatt nagyot esett az olaj ára.

A részvénypiacokat viselte meg leginkább a globális eladási hullám, gyakorlatilag nincs olyan fontosabb részvényindex, aminek az értéke emelkedett volna az elmúlt két napban, a legnagyobb mértékben a koronavírus terjedésével leginkább sújtott európai ország, Olaszország részvénypiaca szenvedte meg az elmúlt két napot, de nagyot esett a vezető görög részvényindex is - számol be a Portfolio. Elsősorban a pénzügyi és a technológiai cégek árfolyama esett nagyot.

Az olasz tőzsdén nagy pusztítást végzett a koronavírus az elmúlt két napban, nagyot esett építőipari cégek, infrastruktúra fejlesztők, pénzügyi vállalatok árfolyama.

 

 

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk