2019. június 18. kedd Arnold, Levente

Kedvező munkáltatói juttatások az OTP Egészségpénztártól (x)

  • 2018. december 18. kedd 10:15

2019. január 1-től módosulnak a cafeteria szabályai, így bizonyos juttatások adóterhe megemelkedik, azonban találkozni pozitív fejleményekkel is. Az OTP Egészségpénztár két új juttatási formát is bevezet, melyek kedvező adózásuk mellett missziójuk szempontjából is szimpatikusak: a munkavállalók jobb egészségéhez és életszínvonalához járulnak hozzá. A már ismert és közkedvelt munkáltatói tagdíjátvállalás adóterhe megnő ugyan, de a dolgozók ezentúl visszaigényelhetik annak 20%-át! Nem maradunk tehát előnyös juttatások nélkül. A részletekről Studniczky Ferencet, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

Mit takar pontosan a két új, célzott juttatási forma?

A munkáltatók a "célzott szolgáltatással" célirányosan járulhatnak hozzá a kollégák egészségéhez. Ez azt jelenti, hogy a munkáltató kiválaszthatja a - finanszírozni kívánt - egészségügyi szolgáltatást (pl. fogászati vagy manager szűrés), Pénztárunk pedig intézi az adminisztrációs teendőket a szolgáltatóval.
A "célzott önsegélyező támogatást" a munkavállalók életkörülményük javítására használhatják fel, például beiskolázási támogatásra (ami a megszűnő iskolakezdési támogatás helyett remek alternatíva), lakáscélú jelzáloghitel törlesztésének támogatására (az adómentes lakáshitel-támogatás helyett), gyermek születéséhez kapcsolódó ellátásokra, vagy épp idősgondozási hozzájárulásra.


És milyen adóvonzattal járnak e célzott támogatási formák?
A célzott szolgáltatáshoz 40,71%-os adózás társul, pénztártagi adóvonzata nincs. A célzott önsegélyező támogatás esetében a munkáltatót nem terheli adó- és járulékfizetési kötelezettség, a munkavállalót ugyan igen, 28,98%-os mértékben, ám visszaigényelheti a kapott összeg 20%-át (adó-visszatérítésként).


Tehát a célzott önsegélyező támogatás a legkedvezőbb juttatás?

Így van, a 20%-os adó-visszatérítésnek köszönhetően a legalacsonyabb költségteherrel jár.

És mi a helyzet a már ismert munkáltatói tagdígátvállalással?

2019-től a 20%-os adó-visszatérítés nem csupán akkor igényelhető, ha a munkavállaló egyénileg (is) fizet pénztári számlájára, hanem akkor is, ha a munkáltatótól kap hozzájárulást. Nincs szó drasztikus változásról. Ha a munkáltató jövőre is ugyanannyi költséget szeretne vállalni, mint 2018-ban, akkor a munkavállaló 6,17%-kal kap kevesebb juttatást. Amennyiben a munkáltató megőrizné a korábbi hozzájárulás mértékét, úgy - például 100.000 Ft juttatás esetén - 6,58% többletköltséggel kell terveznie. Érdemes tehát megtartani e juttatási formát, és persze a kollégák lojalitását.


További információ: www.otpep.hu, info@otpep.hu.

(x)

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

06.13-06.19
Országos

Spar

06.13-06.19
Országos

Aldi

06.13-06.19
Országos

Lidl

06.13-06.19
Országos

Tesco

06.13-06.19
Országos

Auchan

06.13-06.19
Országos

Praktiker

Tavasz, nyár, kert
04.04-07.31
Országos