2020. augusztus 14. péntek Marcell

Itt az első fecske? Csődbe ment ez a nagymartoni bank: mentik a betéteseket


Az osztrák sajtó beszámolója szerint csődöt jelentett a főként a magyar határ mentén tevékenykedő Commerzialbank Mattersburg.

Sajtóértesülések szerint a pénzintézet bedőlésének nincs köze a koronavírus-járvány miatti gazdasági válsághoz. Annak rovására írható, hogy a vezetőket könyvelési csalással vádolják: a bank eszközeinek körülbelül fele nem is létezik valójában, illetve fiktív ügyfeleket, ügyleteket is regisztráltak. Meglepő, de az éveken át folyó csalásra a bank könyvvizsgálói nem jöttek rá.

Az osztrák felügyelet, az FMA felfüggesztette a pénzintézet működési engedélyét, a bankot valószínűleg fel fogják számolni.

A bank csődje miatt már 245 millió eurót fizetett ki az osztrák betétbiztosítási alap, összesen körülbelül 490 millió eurónyi kártalanításra lesz szükség. A hitelintézet viszonylag kicsi méretű, 14 ezer ügyfelük van. Arról nincs információ, hogy az osztrák-magyar határon található nagymartoni székhelyű pénzintézetnek hány magyar ügyfele lehetett.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.