2018. augusztus 14. kedd Marcell

Itt az elemzők jóslata: sokasodnak a viharfelhők Magyarország felett


Jelentős kihívásokkal indult 2018 - hangzott el az Aegon Alapkezelő Zrt. sajtótájékoztatóján. Ilyen kihívásokat jelentenek az egyre szigorodó szabályozások, illetve a piaci folyamatok is. Közben jelentős viharfejlők gyülekeznek a világgazdaság felett: még nem tudni, hogy mi lesz a sorsa az Európa és Amerika közötti kereskedelmi háborúnak, amely Magyarország gazdasági életét is jelentősen befolyásolhatja.

Kadocsa Péter, az Aegon Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta:

  • A 2018-as év kihívásokkal szembesítette az alapkezelőt és általánosságban ezt az iparágat. Ilyenek voltak például a szabályozói oldalról jövő kihívások (GDPR, MiFID II), melyek nagyon sok plusz munkát róttak a vállalatra. Emellett azonban növekedtek a felügyeleti elvárások, ahol szintén szigorodás érzékelhető. A tulajdonosi elvárások is idővel egyre nagyobbak.

  • További kihívást jelent, hogy az alapkezelő költségei (elemzés, rendszerek, fejlesztések stb.) növekednek, miközben a vagyonkezelési díjak csökkennek (alacsony kamatok, passzív alapok, nyugati versenytársak).

  • Kihívásokat hozott a piac is, hiszen még mindig alacsony a hozamkörnyezet, jelentős a volatilitás, illetve világszerte változóban van a jegybanki politika.

  • Nőtt a bizalom az ingatlanalapok iránt, miközben a pénzpiaci alapok súlya egyre csökken.

  • Kadocsa Péter szerint ezek a kihívások azonban lehetőségeket is rejtenek magukban. Véleménye szerint az egyik jó válasz az aktívabb vagyonkezelés lehet.

Újságírói kérdésre elhangzott, hogy az alapkezelő szerint a jövőre vonatkozó, 4 százalék feletti gazdasági növekedési cél a jelenlegi helyzetben igen ambiciózus. Sokasodnak a viharfelhők, ez jól érzékelhető, ugyanakkor még sok a bizonytalanság. Nem lehet tudni, hogy mi lesz az Európa és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi háború sorsa, és még mindig itt van a Brexit kérdése is.

A korábbi időszak alapján az alapkezelőnél azt feltételezték, hogy a jegybank a stabil árfolyamot preferálja, és elégedett a 310 körüli forint-euró árfolyammal. Ehhez képest mostanra úgy vélik, hogy az alacsony kamatok jobban érdeklik az MNB-t, tehát nem tartják kizártnak, hogy a jegybank nem fog határozott lépéseket tenni a forint árfolyamának megtámogatása érdekében.

MIT SZÓLNÁL 490 EZER FORINTHOZ?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Íme, egy példa: kalkulátorunkban 490 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja havi 16 075 forintos törlesztővel; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank ajánlata sem, amely esetében 16 273 forintos havi törlesztővel kalkulálhatunk. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, a Raiffeisen Bank, az ERSTE Bank, valamint a Budapest Bank gyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ez az igazi rezsicsökkentés: százezreket spórolhatsz évente
Nem szabad halogatni, még most keress szakembert.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS