2018. június 20. szerda Rafael

Itt az elemzők jóslata: sokasodnak a viharfelhők Magyarország felett


Jelentős kihívásokkal indult 2018 - hangzott el az Aegon Alapkezelő Zrt. sajtótájékoztatóján. Ilyen kihívásokat jelentenek az egyre szigorodó szabályozások, illetve a piaci folyamatok is. Közben jelentős viharfejlők gyülekeznek a világgazdaság felett: még nem tudni, hogy mi lesz a sorsa az Európa és Amerika közötti kereskedelmi háborúnak, amely Magyarország gazdasági életét is jelentősen befolyásolhatja.

Kadocsa Péter, az Aegon Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta:

  • A 2018-as év kihívásokkal szembesítette az alapkezelőt és általánosságban ezt az iparágat. Ilyenek voltak például a szabályozói oldalról jövő kihívások (GDPR, MiFID II), melyek nagyon sok plusz munkát róttak a vállalatra. Emellett azonban növekedtek a felügyeleti elvárások, ahol szintén szigorodás érzékelhető. A tulajdonosi elvárások is idővel egyre nagyobbak.

  • További kihívást jelent, hogy az alapkezelő költségei (elemzés, rendszerek, fejlesztések stb.) növekednek, miközben a vagyonkezelési díjak csökkennek (alacsony kamatok, passzív alapok, nyugati versenytársak).

  • Kihívásokat hozott a piac is, hiszen még mindig alacsony a hozamkörnyezet, jelentős a volatilitás, illetve világszerte változóban van a jegybanki politika.

  • Nőtt a bizalom az ingatlanalapok iránt, miközben a pénzpiaci alapok súlya egyre csökken.

  • Kadocsa Péter szerint ezek a kihívások azonban lehetőségeket is rejtenek magukban. Véleménye szerint az egyik jó válasz az aktívabb vagyonkezelés lehet.

Újságírói kérdésre elhangzott, hogy az alapkezelő szerint a jövőre vonatkozó, 4 százalék feletti gazdasági növekedési cél a jelenlegi helyzetben igen ambiciózus. Sokasodnak a viharfelhők, ez jól érzékelhető, ugyanakkor még sok a bizonytalanság. Nem lehet tudni, hogy mi lesz az Európa és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi háború sorsa, és még mindig itt van a Brexit kérdése is.

A korábbi időszak alapján az alapkezelőnél azt feltételezték, hogy a jegybank a stabil árfolyamot preferálja, és elégedett a 310 körüli forint-euró árfolyammal. Ehhez képest mostanra úgy vélik, hogy az alacsony kamatok jobban érdeklik az MNB-t, tehát nem tartják kizártnak, hogy a jegybank nem fog határozott lépéseket tenni a forint árfolyamának megtámogatása érdekében.

JÓL JÖNNE 1,5 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1,5 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 30 050 forintos törlesztőt ígér a 8,46%-os THM. De nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata sem, ahol 30 327 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a Raiffeisen Bank, az ERSTE Bank, valamint a Budapest Bank konstrukcióit is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk