2021. január 21. csütörtök Ágnes

Itt a bizonyíték: jó sokáig velünk maradnak még a bankfiókok


Egészen más ma a bankrendszer és az informatikai rendszerek kapcsolata, mint az elmúlt években. A bankok igyekeznek megfelelni az ügyfelek nagy informatikai igényeinek, egyelőre azonban nem találják meg a megfelelő csatornákat. Az azonban biztosnak látszik, hogy a bankfiókok még hosszú ideig velünk maradnak - hangzott el a Portfolio Banking Technology konferenciáján.

Mi más most ahhoz képest, ami 25 évvel ezelőtt volt? Míg a korábbi években az IT ment az üzlet után, és kiszolgálni azt - ma az üzletnek kell mennie a digitalizáció után. A bankok is keresik a helyüket a digitális térben, és hogy tud benne kommunikálni - mondta el Alföldi Ferenc a Budapest Bank informatikai vezetője. Az ügyfelek benne vannak a digitális térben, és abban a pillanatban, amikor ott vásárolnak, akkor kell őket a bankoknak megragadnia - mondta el Alföldi. Be kell lépni a digitális ökoszisztémába.

Válts bankot egyszerűen: keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Az OTP Bank kiterjedt fiókhálózattal rendelkezik, és ez egy nagy érték, attól függetlenül, hogy ki mit mond - mondta el véleményét Böle Ferenc, IT Projekt Menedzsment és Transzformációs Igazgatóság vezető (OTP Bank). Emiatt szerinte sokáig velünk maradnak még a fiókok, hiszen a bankolás alapvetően egy emberek közötti kapcsolatra épül. Nemzetközi példákat említett, ahol a fiókhálózat leépítése az ügyfelek elveszítését jelentette.

Az azonnali fizetési rendszerrel kapcsolatban Alföldi elmondta, hogy az innovációnak nem feltétlenül a legjobb eszköze a kötelező érvényű bevezetés. A bankok ezt megfelelési kényszernek tekintik, és leköti a kapacitásukat. Böle Ferenc szerint az azonnali fizetési rendszer aránytalanul nagy terhet ró a bankokra, de ennek előnye, hogy közben jelentős informatikai infrastrukturális átalakulást tudnak eszközölni. Ebből tehát lehet hosszútávú banki előnyt kovácsolni, bár azt hozzátette, hogy ez iszonyat mértékű erőforrást köt le.

A mesterséges intelligencia sem nyújt megoldást mindenre - mondta el Vér Béla, az ApPello Kft. ügyvezetője. A vállalat dolgozik egy MI megoldáson a hitelezésre is: a portfolióból meg lehet nézni azt, hogy ki az, aki minden bizonnyal bedől. Ez egy "könnyű gyümölcs", ahogy Vér mondta. A nehezebb ügy az, amikor azt kell eldönteni, hogy ennek az ügyfélnek tudnak-e hitelt adni. A legnehezebb azonban a hitelképesség megállapítása.

Biztonságos személyi hitelekért keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked