Indul a pénzosztás: tízezreket utalnak 2 héten belül a magyar családoknak

Pénzcentrum2019. augusztus 13. 14:29

Ahogy a tavalyi évben, idén is már augusztusban hozzájutnak a magyar családok a szeptemberben esedékes családi pótlékhoz. Mutatjuk, mikor és mekkora összegre lehet számítani.

A szeptemberi hónap mindig nagy anyagi megterhelést jelent azoknak a családoknak, akiknek iskoláskorú gyermekük van. Az új iskolatáska, tolltartó, tornafelszerelés, írószerek, füzetek összeadva nagy kiadást jelentenek a szülőknek. Természetesen vannak dolgok, amiket az előző évből tovább hozhat a gyermek, de a füzetekből és tankönyvekből minden évben újat kell vásárolni. A HelloVidék számításai szerint

egy általános iskolás gyermek iskolakezdése minimum 10-15 ezer forintba kerül, egy első osztályos gyermek esetén pedig legalább 20-25 ezer forint kiadást jelent.

Több gyermek beiskolázása 30 ezer forinttól indul, és könnyen meghaladhatja a 100 ezer forintot. Érdemes kihasználni az iskolakezdési akciókat, melyek már augusztus első felében elárasztják a boltokat. Az élelmesek több ezer forintot is lefaraghatnak a szükséges kiadásokból. 

A személyi kölcsön igénylések száma is megugrik szeptemberben: iparági információink szerint, mivel sok esetben ilyenkor kell letenni a kauciót az albérleti díjak mellett, így az iskolakezdés időszakában az igényelt hitelösszegek némileg magasabbak, átlagosan 1-1,5 millió forint között mozognak. 

Jó hír a gyermekes családok számára, hogy az erre a hónapra járó családi pótlék kifizetésére nem kell szeptember elejéig várni, hanem már augusztusban megkezdik az utalást, illetve a postai kézbesítést: a banki utalásra augusztus 26-án, hétfőn lehet számítani, a postázást pedig már augusztus 21-én megkezdik. Ez azt jelenti, hogy a bankszámlákon jellemzően 1-2 nap alatt írják jóvá az összeget, míg a postai kifizetés 4-5 munkanapot is igénybe vehet. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az, hogy mekkora lesz a családi pótlék összege, függ a gyermekek számától, egészségügyi állapotáról és a család szerkezetétől is. Az alábbi infografika megmutatja, ki mekkora összegre számíthat 2019-ben:

{{EMBED:infogram_567f917f-0274-4687-8736-3f3d57342a1b}}

Címkék:
család, családi pótlék, megtakarítás, kedvezmény, iskolakezdés, családi pótlék 2019,