2020. július 7. kedd Apollónia

Íme, 8 pofonegyszerű tipp: hipp-hopp gatyába rázhatod a családi kasszát


A pénzzel való kapcsolatunk soha nem egyszerű. Legtöbbször úgy érezzük, hogy nincs elég belőle, ám kis odafigyeléssel sokat spórolhatunk a kiadásainkon, és tudatosabbakká válhatunk a költségvetésünket illetően. Mutatunk nyolc tippet, amivel kiegyensúlyozottabbá válhat az anyagi helyzeted.

A legjobb tanácsok egy része a környezetünkből származik, olyan emberektől, akik már átestek egy nagyobb fejlődési folyamaton a pénzügyeiket illetően vagy letudták a hitelüket

- mondta el a Business Insidernek Andrea Woroch fogyasztási szakértő, aki azt is hozzá tette, hogy az életviteled nagyban meghatározhatja, hogy a különböző tippek hogyan működnek neked. Ennek megfelelően érdemes összehasonlítani a különböző meglátásokat és eldönteni, hogy melyek a legjobbak számunkra.

A lap nyolc olyan tanácsot gyűjtött össze, amelyekről coach-ok, vállalkozók, tanácsadók állítják, hogy a legjobbak, melyeket életükben kaptak a pénzügyeiket illetően. Nézzük:

1. Költs kevesebbet, mint amennyit keresel

Ha ezt szem előtt tartod, minden hónapban tudsz majd megtakarítani.

2. Kövesd a bevételeidet és kiadásaidat

Ezzel nemcsak tudatosabbá válhatunk és megelőzhetjük a túlköltekezést, hanem észrevehetünk olyan előfizetéseket, amiket egyáltalán nem használunk, vagy olyan költségeket, amikre nincs értelme költeni. A kiadásaink és bevételeink nyomon követésére ráadásul számtalan applikációt is fejlesztettek már.

3. Ne kezdj el költekezni, ha fizetésemelést kapsz

Növeld inkább azt az összeget, melyet minden hónapban megtakarítasz.

4. Ha nem tudsz érte készpénzzel fizetni, akkor nem engedheted meg magadnak

Ez persze inkább a mindennapi költésekre vonatkozik, és a lényege, hogy attól, hogy egy hitelkártyával meg tudsz venni valamit, nem azt jelenti, hogy azt meg is engedheted magadnak.

5. Minden fillér számít

A teljes bevételedért keményen dolgoztál meg, ráadásul pont az olyan tételeken a legkönnyebb spórolni, amiket észre sem veszel (napközbeni szendvicsek, kávék, stb.).

6. Beszélj a hiteleződdel, ha látod, hogy baj van

Ne várj arra, hogy lejárjon a tartozásod, már akkor keresd meg a bankodat, ha látod, hogy valamiért pénzügyi gondjaid lesznek és nem fogod tudni fizetni a törlesztőidet. Ők is érdekeltek abban, hogy megállapodjatok valamiben.

7. Amire vágysz, arra nem biztos, hogy szükséged is van

Ha valamit meg szeretnél venni, ne az alapján dönts, hogy vágysz-e rá, hanem, hogy tényleg szükséges-e az életedhez.

8. Minden hónap végén fizesd vissza a teljes hitelkártya-tartozásodat

Különben nemcsak arra a részre fogsz közel 40 százalék éves kamatot fizetni, amit nem fizettél vissza, hanem, amennyi a kintlévőséged volt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS