2020. július 3. péntek Kornél, Soma

Ilyen még nem volt: sose tartottak ennyi pénzt számlán a magyarok


Soha nem látott mértékre nőtt tavaly a lakossági betétek állománya - írja a Világgazdaság. Ráadásul a növekedés üteme is rekord mértékű.

Történelmi rekordot értek el a lakossági betétek tavaly. A betétek összege elérte 8500 milliárd forintot, ez 13,6 százalékos éves növekedést jelent egy év alatt.

Nem csak a betétek állománya nőtt meg, de folytatódott a portfólió átrendeződése is: a látra szóló betétek állománya már elérte az 5965 milliárd forintot, ez 21,3 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Azaz év végén a betéteik 70 százalékát lekötetlenül tartották a lakosok.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Rengeteg magyar nyugdíjas maradt hoppon: oda az anyagi biztonságuk?
A pandémia előtt mintegy 110 ezer magyar nyugdíjas dolgozott, ám helyzetükből adódóan ők voltak a legelsők, akiknek búcsút mondtak a hazai vállalatok. De vajon mi lesz a sorsuk most, hogy enyhült a helyzet? Van visszaút számukra a munka világába?


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk