2018. február 22. csütörtök Gerzson

Így maxolják ki az állami támogatást az élelmes magyarok

Egyre több ügyfél igyekszik kimaxolni a lakástakarékok után járó állami támogatást, az átlagos havi megtakarítási összeg már közelíti a 20 ezer forintot - írja a Világgazdaság.

Népszerűek a hazai lakás-takarékpénztárak (LTP), a várakozások szerint a tavalyi évben jobb eredményt értek el a piaci szereplők, mint 2016-ban. A termék a 30 százalékos, maximum évi 72 ezer forintos támogatásnak köszönheti a népszerűségét, ami a hagyományos bankbetétek eltűnésével még kedvezőbbnek tűnik.

Az LTP-s szerződések felfutása abból is látszik, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium tavaly már másfélszer annyi állami támogatást utalt el az ügyfelek megtakarításai után, mint 2014-ben. Növekszik azon ügyfelek aránya, akik igyekeznek kimaxolni az állami támogatást. A Fundamentánál 17 400 forint, az OTP-nél 18 ezer forint és az Ersténél is a 20 ezer forintot közelíti a szerződések havi átlagos betétösszege. Az Aegonnál ez valamelyest elmarad, ott 15 ezer forint.

Sokan kötnek szerződéseket a családtagjaikra, kiskorú gyerekeikre, ezáltal tovább fokozzák az állami támogatás mértékét. Az OTP-nél például minden negyedik előtakarékoskodó több szerződést is köt, a többi takarékpénztárnál az ügyfelek ötöde tesz így. A Fundamentánál ez az ügyfélkör birtokolja a szerződések közel 40 százalékát.

Szakmai körökben egyre többször hallani arról, hogy időszerű lenne átalakítani a lakás-takarékpénztári rendszer támogatási formáját. A lap ezzel kapcsolatban megkereste a Nemzetgazdasági Minisztériumot, ahol közölték, hogy nincsen a kormányzat napirendjén a rendszer átalakítása, a lakás-takarékpénztári támogatások jelenlegi formája beleilleszkedik abba az eszköztárba, amellyel az állam az otthonteremtést segíti.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Kutyának sem kellenek az ajándéktelkek: így fuccsolt be a vidékmentés
CSOK ide, ingyentelkek oda, lehúzhatják a rolót az önkormányzatok.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

02.22-02.28
Országos

Lidl

02.22-02.28
Országos

Interspar

02.22-02.28
Országos

Spar

02.22-02.28
Országos

Diego

02.01-02.28
Országos