2020. október 21. szerda Orsolya

Hova jöhet végre a nyugdíj? Idősek is megúszhatják olcsóbban


Gyakorlatilag két sárga csekk árából fenntartható egy nyugdíjas folyószámla. De azt is meg lehet kockáztatni, hogy a banki szolgáltatások már a postás borravalójából is elérhető bárki számára. Egy nyugdíjas nem csak biztonságban tudhatja a pénzét, de könnyebben is megtakaríthat kisebb összegeket, mintha párnacihában tartaná a teljes nyugdíját. A 65 év felettieknek kerestük meg a legjobb folyószámlát, hiszen több bank is kedvezményes feltételekkel várja őket.


A nyugdíjasok igényeinek megfelelő legolcsóbb bankszámlát kerestük a Pénzcentrum.hu összeállításában. Csak négy olyan ajánlat van a legjobb 15 között, aminek a nevében szerepel a nyugdíjas szó, a legkedvezőbbet is bárki kérheti, akinek valamilyen jövedelem vagy nyugdíj átutalása érkezik és ritkán utal vagy vesz le pénzt a számlájáról.

A legjobb nyugdíjasokra szabott számla megtalálásakor 1 készpénzfelvétellel, két sárga csekket helyettesítő beszedési megbízással és többszöri kártyás vásárlással számoltunk. Az olcsóbb online ügyintézést is számba vettük, hiszen a cikk olvasói valószínűleg rendelkeznek internettel is.

A bankok többsége akciós számlacsomagot kínál a diákoknak, hiszen ezzel korán szerezhetnek ügyfeleket, akik nagy valószínűsséggel szinte életük végéig az adott hitelintézetnél maradnak. Az idősebb korosztályt nem csábítják már így, de azért így is lehet kedvező ajánlatot találni. Az ajánlatokat személyre is szabhatjuk a BankRáció.hu kalkulátorával, ahol a kisebb bankok ajánlatait is megtekinthetjük.


A legolcsóbb számlacsomag az OTP Alap, ez a fenti tranzakciók esetén 301 forintba kerül havonta. Ezért nem jár sms értesítés, hiszen ezt egyik bankszámla esetén se igényeltük. Négy helyen is fizetni kell a beszedési megbízásokért, ezért a legtöbb közüzemi szolgáltatónál érdemes kártyával fizetni. Ezt a netes számlanyújtóknál tehetjük meg, ilyen a díjnet.hu és a szamlazz.hu. Ha nincs szükség beszedési megbízásra sem, 173 forintért bankolhatnak a nyugdíjasok havonta, ami gyakorlatilag kevesebb mint két sárga csekk díja.

Ki fizeti meg a sárga csekket valójában: Jön a fehér csekk, de ez is sokba kerül a magyar családoknak

Összefoglalva a nyugdíjasok is találhatnak maguknak olcsó számlacsomagot, amivel intézhetik a legfontosabb pénzügyi műveleteiket, már akár 173 forintból is. Aki kételkedik, hogy könnyen hozzá tudna szokni az új internetes utalásokhoz és inkább a postást várja, annak ajánljuk az alábbi videót Sárkány Jolcsi nénivel.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Hozzászólások száma: 4 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Aldi

10.15-10.21
Országos

Lidl

10.15-10.21
Országos

Auchan

10.15-10.21
Országos

Tesco

10.15-10.21
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó