15 °C Budapest

Hogy tudtak ennyi pénzt lenyúlni? Hogy hihettek nekik ilyen sokan?

2015. október 27. 10:47

Piramisjáték szervezése miatt előzetes letartóztatásba helyeztek egy párt Spanyolországban, a vád szerint a gyanúsítottak 28 millió eurót (8,7 milliárd forint) csaltak ki mintegy 50 ezer áldozatuktól - közölték vasárnap bírósági források.

Nevük elhallgatását kérő illetékesek arról számoltak be, hogy José Manuel Ramírez és Maria Pilar Otero ellen csalás, bűnszövetkezetben való részvétel, valamint pénzmosás miatt emeltek vádat a spanyol hatóságok.

A pár könnyű és gyors pénzkereseti lehetőséget ígért az áldozataiknak, akik ennek reményében csatlakoztak az "Unetenet" nevű internetes hálózathoz, amely hivatalosan az adóparadicsomként ismert karib-tengeri Saint Vincent és Grenadine-szigeteken volt bejegyezve.

A vádlottak és társaik azt állították, hogy 16 300 euró (5 millió forint) befektetésével évi 61 300 euróhoz (19 millió forint) lehet hozzájutni.

 A hálózat működtetői arra bíztatták a csatlakozókat, hogy a hasznuk növelése érdekében szervezzenek be újabb befektetőket.

A tájékoztatás szerint az ügyben eljáró vizsgálóbíró szerdán döntött az előzetes letartóztatás elrendeléséről. Az eljárás a cég egy volt alkalmazottjának feljelentése nyomán indult meg, és az üggyel kapcsolatban eddig húsz embert hallgattak ki Spanyolország-szerte.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Ponzi-sémának is nevezett piramisjáték a befektetők naivitását kihasználó csalási rendszer. Hatalmas profitot ígérnek a befektetőknek, de a pénzeket valójában nem fektetik be, és a szédületes haszon által vonzott újabb befektetők pénzéből mindig az előző kör befektetőit fizetik ki. A rendszer egy idő után összeomlik a saját súlya alatt.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 14:59
Rogán Antal márciusban 17,6 százalékos áremelést engedélyezett a propagandaminisztérium fő beszállít...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem