2021. január 21. csütörtök Ágnes

Friss: komoly változás történt a leggazdagabb magyarok listáján


19. alkalommal jelent meg A 100 leggazdagabb magyar című kiadványa, aminek egyik legnagyobb idei évi mondása, hogy Gattyán György beelőzte Mészáros Lőrincet - írja az Index. Az élen így nem történt változás.

A kiadvány számítása szerint a 100 leggazdagabb magyar összvagyona  4568,1 milliárd forintra csökkent, ami 64,9 milliárddal kevesebb, mint egy évvel korábban. A friss számítások ráadásul már figyelembe vették a március és május közötti időszakot is, aminek mások mellett Csányi Sándor, Mészáros Lőrinc, Hernádi Zsolt, Bojár Gábor és Váradi József voltak a leginkább kárvallottjai. 

Ezzel együtt a lista élén nem történt változás, azt továbbra is az OTP-vezér Csányi Sándor vezeti, 310 milliárdos vagyonnal - ez 50 milliárd forinttal kevesebb, mint tavaly májusban. A második helyre azonban Gattyán György jött föl 280 milliárdra becsült vagyonnal, amit az is indokolt, hogy az online iparágat egyáltalán nem érintette kedvezőtlenül a járvány és az ezzel járó válság.

A második helyről így a harmadikra csúszott Mészáros Lőrinc, aki bár tavaly is jelentős közbeszerzéseket tudott besöpörni, de a cégcsoport egyes részeit - így például a Hunguest-láncot - a padlóra küldte a járvány. Vagyona így 270 milliárdra olvadt a tavalyi 296 milliárd forintról.

A 100 leggazdagabb listán egyébként 5 új név szerepel tavalyhoz képest, közülük kettő az építőipart képviseli, egy-egy új ember pedig az agráriumot, a pénzügyi világot és a kommunikációt. 

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked