2020. szeptember 27. vasárnap Adalbert

Fiókokat zár be a Citibank Magyarországon

  • Pénzcentrum.hu
  • 2014. március 11. kedd 11:00

A vidéken még megmaradt fiókjainak több mint felét szünteti meg a Citibank: március végén bezár az egri, kecskeméti, nyíregyházi, pécsi és szegedi fiók - értesült a Pénzcentrum.hu


Még fél év sem telt el azóta, hogy négy kirendeltségét megszüntette a Citibank tavaly október végén, újabb fiókoktól búcsúzhatnak az ügyfelek. Március 28-i hatállyal ugyanis a pénzintézet bezárja az egri, a kecskeméti, a nyíregyházi, a pécsi és a szegedi fiókokat. A bezárt fiókoknál lévő ATM-ek szintén megszűnnek - tájékoztatta lapunkat a Citibank. Így a kilenc budapesti kirendeltségen kívül vidéken összesen négy nagyobb városban lehet majd személyesen ügyet intézni: Debrecenben, Győrben, Miskolcon és Székesfehérváron.

Az öt vidéki fiókjuk bezárásával érintett dolgozóik mintegy kétharmadát bocsátják el. Hogy pontosan hány ember munkahelye szűnik meg, nem kaptunk információt. A munkavállalók egyharmadának tudnak konkrét állást ajánlani a Citin belül, továbbá mindegyiküknek rendelkezésére áll a lehetőség, hogy a szolgáltatások és a dolgozói létszám tekintetében folyamatosan bővülő Budapest Citi Szolgáltató Központban nyitva álló állásokra kompetenciáik függvényében pályázzanak - tudta meg a Pénzcentrum.hu a Citibanktól.

Ugyanakkor a Citit befektetéseinek folytatását tervezi a lakossági üzletágba, különös tekintettel a digitális csatornákra. Fiókhálózatuk átalakítása a Citi globális stratégiáival van összhangban, melynek egyik kiemelt célja, hogy fiókjaikat a nagyvárosi, nagy forgalmú helyekre koncentrálják, ahol az ügyfeleik leginkább megfordulnak és igénylik a fizikai jelenlétet. Ugyanakkor a digitalizálással a jelenlegi gazdasági környezetben egyre nagyob jelentőséggel bíró működési hatékonyságukat is tovább tudják így növelni - írta válaszában a Citi.

Pécs tegnap még a hét Citi-je lett

Érdekes, hogy a bank hivatalos Facebook-oldalának tegnapi bejegyzése szerint a pécsi fiók a "hét Citi-je" címet nyerte el. Bő két hét múlva ez a kirendeltség is megszűnik.Forrás: Citibank Facebook

 

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Már repkednek a 100 ezres bírságok: könnyen megüthetik a bokájukat a háztulajok
Magyaroszágon évente több ezer köbméternyi illeglis hulladékot rak le a lakosság, melynek elszállítása komoly gondot okoz a hatóságoknak. Kevesen tudják, de akár 100 ezer forintos bírsággal is sújthatja őket a hatóság.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó