2018. március 19. hétfő József, Bánk

Ezt is megéltük: újra pénzt kunyerál az interneten a legendás magyar énekes

Sickratman, azaz Paizs Miklós újfent a nyilvánossághoz fordult, mivel elköltözik családjától, és a jövőben is csak alkotással szeretne foglalkozni, így pedig pénzre van szüksége. Családjával azért romlott meg a kapcsolata állítása szerint, mert szégyellik, hogy tavaly februárban a nyilvánosságtól kért anyagi segítséget.

A Blikk szúrta ki, hogy újra a nagyközönséghez fordult pénzért Paizs Miklós énekes, a Belga zenekar egykori tagja, aki Sickratman néven vált ismertté. A művész már 2016-ban is hasonlót tett, akkor több mint négymillió forint gyűlt össze neki. Azt a pénzt azóta elköltötte, ám most fontos fordulat előtt áll az élete.

Családja rosszul viselte ugyanis, hogy 2016-ban az interneten koldult pénzt, a művész Facebookon közölt írása szerint

szűkkörömben megjelent ugyanis a szégyen dimenziója, hogy én hogy alázhattam így meg magam stb., illetve született egy javaslat, hogy költözzek el, ha már úgyis van pénzem (...) maradtam, tűrtem, hátha lenyugszanak a kedélyek. Dehát nem. Úgyhogy január első hetében elköltözöm egy nyaralóba, ahol szándékaim szerint tartalmas szerzetesi életet kezdek.

Ennek a szerzetesi életnek része lenne a stúdiózás, a nemezművészkedés, a tanulás és a gyakorlás is, és ehhez keres finanszírozókat az énekes. A sztár úgy gondolja, hogy "se nem mellőzött, se el nem ismert, csak anyagilag nem megbecsült". A posztban azt is hozzáteszi, hogy fogsorának megjavítása 400 ezer forintba kerülne illetve szüksége lenne egy új laptopra is. 

Arról egyébként nincs szó, hogy a művésznek ne lett volna alkalma pénzt keresni, felkérték egy hostel vezetésére havi 260 ezer forintért, de azt nem vállalta el, mert nem tud heti hétnapi munkát végezni, akkor ugyanis nem maradna ideje alkotni. Tervezett új életével kapcsolatban pedig kijelenti, hogy

elkezdi, és vagy lesz, aki ezt megszponzorálja, vagy nem.

Az a kérdés ugyanakkor felmerül, hogy mekkora pénzt is vert el az énekes az előző pénzkérési akciója óta eltelt 22 hónapban. 2017 októberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete - a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél - 295 800 forint volt. Az átlagos nettó kereset ugyanakkor családi kedvezmény nélkül 196 700 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 204 600 forintra becsülhető.

Ebből megállapíthatjuk, hogy az énekes (ha ez alatt az időszak alatt nem volt más bevétele), meglehetősen átlagos életszínvonalat tart fenn, hisz 22 hónap alatt körülbelül havi 182 ezer forintot költött. Az extravagáns stílus sokkal inkább a finanszírozásban és nem a kiadásokban keresendő.

Jól jönne 500 ezer forint? A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja (THM 10,97%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank (THM 11,73%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az MKB, a K&H, illetve a Cetelem és a Budapest Bank személyi kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Ha valakinek kedve támadt volna megtámogatni az énekest, akkor bankszámlaszámát a lenti Facebook-bejegyzésben találja.

FRISSÍTÉS 2017. 12. 27. 13:55

A művész posztja elérehetetlenné vált, valószínűleg törölte azt.

JÓL JÖNNE 750 EZER FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 750 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől a Cetelem (THM 14,49%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az ERSTE Bank, a Provident, valamint a Budapest Bank gyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

03.22-03.31
Országos

Spar

03.22-03.31
Országos

Lidl

03.22-03.28
Országos

Aldi

03.16-03.21
Országos

Lidl

03.14-03.21
Országos

Tesco

03.14-03.21
Országos

Auchan

03.14-03.21
Országos

Auchan

Kertkatalógus
03.08-03.21
Országos

  Ajánlatunk