2019. május 22. szerda Júlia, Rita

Ezt ajánlja a kormány a lakástakarékoknak: így a felszínen tudnak maradni?


A lakástakarékok is árulhatnak állampapírokat egy törvényjavaslat szerint, amely ezzel egyidejűleg adómentessé tenné a júniustól kibocsátott értékpapírok hozamát. Vélhetően az állami befektetéseket akarja népszerűsíteni a kabinet.

Nem kell személyi jövedelemadót fizetni az állam által június elsejétől kibocsátott értékpapírok hozama után ha elfogadja az Országgyűlés azt a törvényjavaslatot, amelyet kedden nyújtott be a kormány. A lakástakarékok adókedvezményének tavalyi megszüntetése után a mostani törvényjavaslat lehetővé tenné, hogy a pénztárak állampapírt forgalmazzanak saját jogon vagy közvetítőként - vette észre a javaslatot a hvg.hu.

Egy másik pont jelentősen csökkentené a tranzakciós illetéket a lakossági átutalások esetében. Január elsejétől a 20 ezer forint alatti utalások után nem kell fizetni, június 1-jétől éves szinten 800 forintra csökkenne a 20 ezer fölötti átutalások után fizetendő teljes összeg. Jelenleg átutalásonként az összeg 0,3 százalékát, de legfeljebb hatezer forintot kell fizetni - a jövőben, ha van 20 ezer forint feletti utalás, akkor az éves díj lenne 800 forint, ha pedig nincs, akkor nulla forint adót kellene fizetnie az adott személy utalásai után a pénzügyi szolgáltatónak. A 0,3 százalékos díjjal számolva a 800 forint havi 22 222 forint átutalásának a díja - emlékeztet a portál.

A törvényjavaslat regisztrációs kötelezettséget ír elő minden automataberendezés üzemeltetője számára. Jelenleg ez a kötelezettség csak az élelmiszer-értékesítést végző automatáknál él.

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Egy korszak vége érik a bankokban: megy a levesbe a magyarok régi kedvence
Megásták a szabad felhasználású jelzáloghitelek sírját?


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS