13 °C Budapest

Ettől jönnének egyenesbe a magyar családok: mégsem kell nekik

2017. november 19. 10:00

A PSD2 irányelvek még meg sem jelentek, mikor egy hazai közösségi bank tavaly már elérhetővé tette a szükséges adatait első Fintech partnere felé, amely számlapárosítást automatizál. Most pedig a pénzügyi tudatosság növelése a cél egy frissen startolt együttműködéssel, mellyel egy kiadáskövető alkalmazást tettek elérhetővé a bank ügyfelei részére. Ennek segítségével egyszerűen szinkronizálhatják kiadásaikat saját NetBank fiókjukkal, így az alkalmazásban automatikusan megjelennek a költéseik, könnyebb rálátást nyújtva pénzügyi szokásaikra.

Egy év sem telt el az első Fintech együttműködés óta, a MagNet Bank által kiépített API-n keresztül csatlakozási lehetőséget biztosít egy új alkalmazás számára, ügyfeleik adataihoz. A Koin az egyik legsikeresebb hazai kiadáskövető alkalmazás, mely segít a felhasználóknak abban, hogy pénzügyeiket átláthatóbbá tegyék saját maguk számára. Az alkalmazás ingyenesen elérhető Android és iPhone készülékekre is.

A bank ügyfelei, amennyiben úgy döntenek, hogy összekötik az online banki felületüket a Koin-fiókjukkal, ez utóbbiban minden manuális rögzítés nélkül, automatikusan láthatják kiadásaikat. Ezzel egyszerűbbé válik a költségek követése, kategorizálása, és jobb pénzügyi tervezésre nyílik lehetőség a felhasználók számára. A tavasszal elindított a fejlesztői tesztek sikeresen lezárultak, november 10-től pedig éles a kapcsolat. Akik szívesen élnének a kiadáskövető által nyújtott előnyökkel, először a NetBank felületen keresztül kell, hogy engedélyezzék a szinkronizációt, ezt követően lehetséges az itt generált összekötő kódot beilleszteni a Koinban.

Izgalmas időszakot élünk a bankszektorban, hiszen a PSD2-vel új távlatok nyíltak a pénzügyi szolgáltatások terén. Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon elsőként léptünk erre az útra, és kíváncsian várjuk, hogy még mit hoz a jövő. Mi nyitottan állunk a további együttműködések elé, ha azok a MagNet értékrendjéhez illeszthetők

- mondta Csákay Mátyás, a MagNet Bank IT Vezetője.

A bank közösségi filozófiája, ugyanis, meglehetősen eltér a hagyományos kereskedelmi banki működéstől. A MagNet legfőbb törekvése, hogy olyan projekteket finanszírozzon, amelyek környezeti, társadalmi és gazdasági értelemben egyaránt pozitív hatást gyakorolnak a világra. Miután körülöttünk a beruházások java hitelekből épül, érthető, hogy nem mindegy, a bankok mit finanszíroznak. A közösségi bank elsősorban naperőműparkokat, Waldorf iskolákat, elektromos mobilitást, hazai filmgyártást segít banki hiteleivel. Ezek egy része a betétesek által is választható, akik így biztosak lehetnek benne, hogy megtakarításaik jó célt szolgálnak.

A hétköznapi banki termékek többsége is valamilyen típusú segítő elemet tartalmaz. A MagNet Segítő bankkártyája használatával egy általunk kiválasztott civil szervezetet támogathatunk a bank pénzéből, a lakossági számlák becsületkasszás számlavezetési díjjal működnek, azaz mindenki szabadon dönthet ennek mértékéről 0-1000 forint között. A MagNet Közösségi Adományozási Programja keretében minden ügyfelének megírja, hogy egyenként mennyivel járult hozzá a bank nyereségéhez, és mindenki ennek az egyedi, rá eső összegnek a 10 százalékát ajánlhatja fel a programban résztvevő, számára legszimpatikusabb társadalmi szervezetnek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Portfolio Öngongoskodás 2017 konferenciáján egy Erste Bankos kutatásból kiderült, hogy a magyar családok 76 százaléka nem készít családi költségvetést, és nem is vagyunk nyitottak rá, mindössze minden negyedik megkérdezett (27%) tartotta értékes szolgáltatásnak, ha egy bank online kimutatásokkal, vagy egyéb eszközökkel segíti ennek elkészítését.

Iskolai tananyagnak kéne lennie, hogyan kell ezt megcsinálni

- fejtette ki véleményét az Erste vezérhelyettese, amire rezonál egy korábbi cikkünk, mely szintén a családi költségvetés fontosságára hívta fel a figyelmet.

{{KAPCSOLODO:1050549}}

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm