2019. július 20. szombat Illés

Erre nevelné a minisztérium a magyar gyerekeket

  • MTI
  • 2019. június 21. péntek 14:04

A magyar emberek pénzügyi tudatosságának növelése nemzeti érdek, mert az ismeretek bővítésének hosszabb távon jelentős hatása van a lakosság jólétére, kihat a gazdaság növekedésére, annak stabilitására is - mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára a "Készpénzkímélő iskolák" programról tartott sajtótájékoztatón, pénteken Budapesten, a Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnáziumban.

Kiemelte: a pénzügyi tudatosság növelése közös érdeke az államnak, a pénzügyi szervezeteknek, a bankoknak és az embereknek is, a XXI. században mindenki számára elengedhetetlenül fontosak a pénzügyi ismeretek, és azok elsajátítását már fiatalkorban el kell kezdeni.

Az államtitkár rámutatott: a "Készpénzkímélő iskolák" program a 2018/2019-es tanév pilot projektjeként indult, a koncepciója abból indult ki, hogy nem elég az iskolai órákon a pénzügyi tudatosságról, a készpénzkímélésről csak beszélni, hanem az is fontos, hogy a diákokat körbevevő napi környezetben is megjelenjenek a korszerű, készpénzmentes fizetési módok, a büfében, a menzabefizetésnél vagy a tankönyvek megvásárlásánál.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 958 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a MKB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS