14 °C Budapest

Erre költi sokmilliós nyereményét Rácz Jenő és Gyuricza Dóri

2020. október 17. 16:10

Rácz Jenő, a Konyhafőnök című műsorból országosan ismerté vált séf, és párja Gyuricza Dóri megnyerték a 2020-as Nyerő párost. Most azt is elárulták, hogy félreteszik a több mint 4 millió forintos nyereményt. A sztráséf egyelőre nem nyúlna a pénzhez, mondván, ha belevágnak a családalapításba Dórival, úgyis lesz mire költeni.

Rácz Jenő és Gyuricza Dóri 20 nap küzdelem után került ki győztesen a Nyerő páros című műsorban, amelynek fődíja több mint 4 millió forint volt. A sztárséf már a műsor során is többször megvallotta, hogy szeretne családot alapítani párjával, és a Blikknek most azt is elárulta, hogy a nyereményt is erre a célra tenné félre.

Több mint négymillió forintot nyertünk a Nyerő párosban, és úgy döntöttünk, ehhez a pénzhez egyelőre nem nyúlunk. Majd ha belevágunk a babaprojektbe, akkor úgyis lesz mire költeni

- mondta el Rácz Jenő, azonban nem sietik el a dolgot: őt a novemberben megnyitó étterem fogja lefoglalni, Dóri pedig még a karrierjére fókuszál. Viszont ami késik, nem múlik: ha belevágnak a családalapításba, lesz tartalék, amihez nyúlhatnak.

A babaprojekthez minden segítség jól jön

Járvány ide vagy oda, a 2019-es és 2020-as év házasságkötéseinek száma sok éves rekordokat dönt. Ez pedig nem is csoda, hiszen tavaly júliusban vezette be a kormány a babaváró támogatást, amellyel akár 10 millió forinthoz is juthatnak a fiatalok a családalapításhoz. A lehetőséget rengetegen ki is használták: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb statisztikái szerint 2020 augusztusában 45,53 milliárd forintot igényeltek a magyar házasok.

Bár úgy tűnt a támogatást övező népszerűség még a járvány alatt is töretlen marad, éppen a nyár utolsó hónapjában megbicsaklott a babaváró felvételi láz. Ez azért meglepő, mert más években az augusztus kiemelkedő hónap szokott lenni hitelkihelyezést tekintve, azonban most ez nem csak a babaváró hitel, hanem a személyi kölcsönök tekintetében sem látszott a számokban.

Azt látjuk tehát, hogy sokkal óvatosabbá váltak a babaváró igényléseket tekintve a magyar párok a nyáron. Azt feltételezzük, hogy ismét egy kivárási időszak következik: ahogy tavaly június-július folyamán megtorpant a lakáshitelezés - hiszen sokan vártak a babaváró hitel bevezetésére - úgy idén nyáron a babaváró hitelekre van hatással a kivárás.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kérdés csak az: érdemes-e kivárni? Ez mindenképpen attól függ, milyen a párok jelenlegi anyagi helyzete, és a hosszútávú terveik. A legtöbben arra használják a babavárót, hogy önerőt teremtsenek a lakáshitelükhöz - bár a babaváró kölcsön szabadfelhasználású, így nem feltétlenül lenne muszáj lakáscélra költeni. A járvány hatásai miatt mind a lakáshitel-, mind az ingatlanpiaci helyzet kedvező azoknak, akik most vásárolnának ingatlant.

Tehát az ingatlanvásárlásra ki tudja, mikor lesz legközelebb ilyen kedvező a helyzet: a járvány ezt kiszámíthatatlanná tette. Csak azt lehet tudni, hogy jelenleg kedvezőbb, mint volt. Természetesen a babavárót lehet költeni bármire: bababútorra, autóra, be lehet fektetni állampapírba, stb. Ha valaki ebben gondolkodik, érdemes végiggondolnia, mivel jár jobban: ha még nem vág bele a babaprojektbe - esetleg még építi a karrierjét, mint Gyuricza Dóri párja elmondása szerint - vagy már most megteszi az első lépést.

Úgy tűnik, hogy egyelőre a magyar párok a kivárást választották - lehetséges, hogy ez a járvány elhúzódó hatása, vagy a bizonytalan anyagi helyzeté, jövőé. Mások talán úgy hiszik, lesz még ennél kedvezőbb helyzet is a családalapításra. Ezt viszont mindenkinek magának kell eldöntenie a saját körülményeinek tudatában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm