2020. július 9. csütörtök Lukrécia

El sem hinnéd, mennyit kap havonta a magyar luxusnyugdíjas

  • 2014. február 7. péntek 09:04

A növekvő számlaköltségek ellenére, nemhogy csökkent volna, hanem nőtt a banki átutalások száma a készpénzes fizetéshez képest - írja mai cikkében a Napi.hu. A rekorder 868 ezer forint nyugdíjat kap havonta, de vajon a postás hozza neki?


Tavaly fordult először elő, hogy kevesebb idős kapta a nyugdíját a postástól, mint ahányan bankszámlára utalva. Az átutalások száma is nőtt, annak ellenére, hogy ezek költsége is megugrott az elmúlt időszakban. Ha a nyugdíjasok kedvező bankszámlacsomagjai érdekelnek, olvasd el korábbi cikkünket!

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette azt is, hogy melyik országokba utal nyugdíjat Magyarországon kívül. Ez alapján a külföldön élő nyugdíjasok több, mint egy harmada Németországban tölti idős éveit.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk