2020. július 4. szombat Ulrik

EHO-mentességet akarsz? Ide tedd a pénzed


Augusztus 1-től a megtakarítások kamatát és árfolyamnyereségét a 16 százalékos személyi jövedelemadón túl 6 százalékos egészségügyi hozzájárulás (EHO) is terheli majd. Vannak ugyanakkor kiskapuk - írja a Világgazdaság.


Augusztus 1-től a megtakarítások kamatát és árfolyamnyereségét a 16 százalékos személyi jövedelemadón túl 6 százalékos egészségügyi hozzájárulás (EHO) is terheli majd, de akárcsak hét évvel ezelőtt, a kamatadó kulcsának 20 százalékosra emelése idején, ezúttal is akadnak "kiskapuk" a rendszerben.

A tartós befektetési számláknál (TBSZ) azért maradt egy kiskapu. Több bank honlapján is felhívják a figyelmet arra, hogy az e hónap végéig megnyitott TBSZ-eken a még az idén elhelyezett megtakarítások mindenképpen EHO-mentességet élveznek. (Később ez a kedvezmény már csak akkor jár, ha a megtakarítást legalább három évig ott tartja az ügyfél a számlán.)

Augusztustól EHO-mentesség csak azoknak jár majd, akik hosszabb, minimum hároméves távon takarékosnak, vagy pedig magyar, illetve EGT-állam által kibocsátott, forintban jegyzett állampapírt vásárolnak. A jogszabály szerint emellett az olyan befektetési alapok megvásárlói is mentesülnek az EHO-kötelezettség alól, amelyek vagyonukat szabályzatuk szerint legalább 80 százalékban az említett állampapírokban tartják.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk