13 °C Budapest

Egyre több pénzt fektetnek ide a magyarok: a sorsoláson autót is nyerhetnek

2019. április 18. 09:31

Az elmúlt 4-5 évben jelentősen nőtt a nyereménybetétek száma és volumene hazánkban. Az OTP Bank mellett a Takarékbank is értékesít nyereménybetéteket - ahol nem csak gépkocsit, hanem robogót és ajándékkártyát is sorsolnak. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közlése szerint az újonnan váltott nyereménybetétek összege is folyamatosan nő: az OTP-nél jelenleg mintegy 2,9 millió gépkocsinyeremény-betétkönyvet tartanak nyilván. A betéttulajdonosok eddig mintegy 90 milliárd forintot fektettek ebbe a megtakarítási formába, miközben csaknem 800 ki nem váltott autó- és tárgynyeremény várja a gazdáját, van amelyik már 1982 óta. 

A hazai nyereménybetétek együttes értéke meghaladja a nyolcvanmilliárd forintot, és ismét egyre nő a számuk és összegük is - közölte a Világgazdaság. A a korábban népszerű öt- vagy tízezer forintos nyereménybetét helyett sokan ma már legalább ötvenezer forintot is beketetnek. A konstrukció népszerűségének oka, hogy a banki kamatok szintje alacsony, azonban a szerencsefaktornak köszönhetően kis befektetéssel is komoly nyereség érhető el ezzel a termékkel.

A nyereménybetét-piacon két magyarországi kibocsátót tartunk számon, az OTP Bankot és a Takarékbankot. Ennél a megtakarítási formánál a bankok nem közvetlenül a tulajdonosnak fizetik ki a kamatot, hanem összegyűjtik, és ebből rendszeresen autó- és tárgynyereményeket sorsolnak ki. 

A sorsoláson bárki részt vehet, aki legalább egy hónapig birtokolja a vásárolt nyereménybetétet.

A konstrukcióból következik, hogy minél nagyobb összeget fektetünk be, annál nagyobb az esélyünk a nyerésre. A nagyobb címletű betéteket arányosan többször teszik a sorsolási jegyzékbe. A nyertesek nyereménybetéteik számait a bankok honlapján, vagy a fiókokban kifüggesztett jegyzékben, napilapokbanm mobilapplikációban teszik közzé - tájékoztatott az MNB.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem