2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Egyre népszerűbbek a hosszú futamidejű kötvények


Az elmúlt hetekben stagnálni, sőt csökkenni kezdett a korábban töretlen népszerűségnek örvendő Kamatozó Kincstárjegyek nettó értékesítése. Az ÁKK-t ez nem zavarja, a héten is csökkentette a lakossági állampapír kamatát - írja a Világgazdaság.


Lanyhulni látszik a Kamatozó Kincstárjegyek (KKJ) népszerűsége az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adatai szerint. A lakosság kedvencének számító, egyéves futamidejű állampapírból június közepe óta összesen 83,8 milliárd forintnyi fogyott el, eközben 87,3 milliárd forintnyi járt le.

A hosszabb állampapírok iránt megnőtt a kereslet. A négy- és hatéves futamidejű Bónusz Magyar Államkötvény (BMÁK) különböző sorozataiból már 250 milliárd forintnál is többet adtak el, pedig az egyéves diszkontkincstárjegyhez igazodó kamatozású állampapír csak március közepe óta kapható.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.