2019. július 20. szombat Illés

Egyetlen titkos örökös vihette el a Vajna-hagyatékot


Valaki 1,3 milliárd forintot vett ki Andy Vajna egykori vagyonkezelő cégéből: a jelek szerint a néhai filmproducer egyetlen örököse söpörte ki a vállalatot.

Egyvalaki kivette az összes pénzt a néhai Andy Vajna vagyonkezelő cégéből: ez 1,3 milliárd forintot jelent és a G7 szerint minden jel arra utal, hogy csak egyetlen örököse van a januárban elhunyt filmrendezőnek. A portál kiemeli, hogy az AV Investments Kft. 2018-as beszámolójának végén az áll, ohgy

A Vajna András György által 2018. évben felvett osztalékelőleg (...) Vajna András Györgyöt, illetve az örökösét illeti meg.

Tehát 2018-ban nemcsak az éves több mint tízmillió dolláros nyereséget vették ki osztalékként a cégből, hanem a korábban felhalmozott tőkét is, ezzel gyakorlatilag egy osztalékkifizetéssel kiürítették a vagyonkezelőt. Az örökös személyéről nincs információ.

Andy Vajna hagyatékáról többek között ebben a cikkben írtunk:

A 74 éves korában meghalt Vajna András Györgynek rengeteg céges tulajdona volt, a Forbes a 18. leggazdagabb magyar embernek tartotta, 67,3 milliárd forintos becsült vagyonnal. Érdekeltségei tévéhez, rádióhoz, műsorgyártáshoz, reklámhoz, szerencsejátékhoz, vendéglátáshoz és ingatlanokhoz kötődtek - írja a lap.

"Amikor egy nagyon gazdag ember meghal, ráadásul a vagyonban rengeteg személyes és céges vagyonelem keveredik, mindig nagyon megbolydul a környezete" - írja a portál. Nem lejátszott ügy tehát, mi lesz a vagyonnal. 

Éppen ezért Andy Vajna öröklése mindenképpen izgalmas helyzetet teremt, és biztosan kiélez konfliktusokat - írja az hírportál. Vajna végrendelete persze nem ismert, a portál azonban úgy véli, nem várható, hogy a milliárdos cégei ugyanúgy működnek majd tovább, mint eddig, csak azzal a különbséggel, hogy az abból származó profitot immár az özvegye realizálja.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS