2020. augusztus 14. péntek Marcell

Egyetlen izgalmas ábrán, milyen rendkívüli dolgot hajtott végre az MNB


A héten ismét kamatot vágott az MNB, ezzel 0,6 százalékra esett a jegybanki alapkamat. Itt azonban vége az ország történetének leghosszabb kamatvágási-folyamata - izgalmas ábrán mutatjuk, mi történt az elmúlt közel 1 évtizedben.

Mint arról a Pénzcentrumon is beszámoltunk, ismét kamatot vágott a Jegybank (a döntés hatásairól ITT és ITT írtunk); jelenleg 0,6% az irányadó ráta. Itt azonban vége a játéknak, további vágásra már nemigen számíthatunk az MNB-től. Legalábbis Virág Barnabás MNB-alelnök kijelentette: a júliusi újabb kamatcsökkentés után meg kell állni, a 0,6 százalékpontos alapkamat ugyanis megfelelő szint ahhoz, hogy támogassa a koronavírus-járvány utáni gazdasági kilábalást, és erősítse a pénzügyi stabilitást.

Nem opció és nem lehetőség ezen szint alá menni

- szögezte le az alelnök.

Ez tehátazt jelenti, hogy elértük a valaha voltleglacsonyabb jegybanki alapkamat-szintet. Alábbi ábrán azt mutatjuk, hogy az elmúlt közel 2 évtizedben milyen utat járt be az irányadó ráta. Íme:

 

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.