2021. február 28. vasárnap Elemér

Égből pottyant támogatás: akár százezer forintot is spórolhatnak ezek a családok ősszel

  • MTI
  • 2020. augusztus 21. péntek 10:31

Mintegy százezer forintot spórolhatnak meg a nagycsaládosok szeptemberben az ingyenes tankönyv és étkeztetés biztosításának, valamint az iskolakezdési hozzájárulásoknak köszönhetően - közölte a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) elnöke pénteken az M1-en. Király Nóra emlékeztetett: az ingyenestankönyv-program 2013-ban kezdődött. Akkor az első évfolyamosok kaptak ingyen tankönyvet, majd évről évre bővült a kör, így idén már minden gyermek ingyenesen jut hozzá a tankönyvekhez.

A kormány kiemelten kezeli a gyermekek étkeztetését is, ezért az iskolában a rászoruló gyerekek ingyen, a nagycsaládosok 50 százalékos kedvezménnyel étkezhetnek, az óvodában és bölcsődében pedig mindkét körnek ingyenes az étkeztetés - mondta.

Pénzre van szükséged? Keress szuperolcsó pénzügyi segítséget kalkulátorunkkal!

Hozzátette: ezek mellett nagy segítség a családoknak a családi pótlék előrehozása is.

Kevesen tudják, de a tavaly nyártól igényelhető bölcsődei támogatással is sokat megtakaríthat, aki helyhiány miatt nem tudja állami intézménybe íratni gyermekét, és emiatt magánbölcsibe kell adnia a kicsit. A támogatás akár 40 ezer forint is lehet havi szinten, és nagycsaládosnak sem kell lenni hozzá.

A nagy boltláncok is már készülnek az utolsó nagy rohamra az iskolakezdés előtt, és rengeteg akciót hirdettek meg augusztusra. Iskolatáskáktól kezdve, sportfelszerelésen át, akár komplett tanulósarok berendezéséig rengeteg terméket találhatnak meg most kedvezményesen a szülők a kínálatban.

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked