2019. április 19. péntek Emma

Csúnyán meglepődhetsz készpénzfelvételkor: ATM limitet vezettek be a bankok


Sok érdekes témát tartogatott 2019 negyedik hete is: számos informatív írás jelent meg a Pénzcentrumon. Most összeszedtük a legolvasottabb és legérdekesebb cikkeinket az elmúlt hétről. Ha el akarod olvasni a teljes cikkeket, kattints a címbe beszúrt linkre, vagy a képes ajánlókra!

ATM limitet vezettek be a bankok: nagyot nézhetsz a készpénzfelvételnél

Ha próbáltunk egyszerre sok pénzt felvenni az ATM-ből, tapasztalhattuk, hogy az bizony nem olyan egyszerű. Nem létezik ma olyan bank Magyarországon, amelynek az ATM-ében ne lenne valamilyen készpénzfelvételi korlát, a mérték azonban minden banknál változik. Az utóbbi időben ráadásul egyes bankok szigorítottak is ezen, így aztán újabban meglepetés is érhet minket az ATM-eknél. A Pénzcentrum megkereste az országban működő legnagyobb bankokat: mutatjuk, mennyi készpénzt tudsz felvenni az egyes bankok ATM-éből, ha a bank ügyfele vagy, és akkor, ha nem. Hogy mi értelme a korlátozásnak? - erről is megkérdeztük a bankokat.

Meghalt Andy Vajna

Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt a filmproducer.

Nincs pénzed méregdrága balatoni nyaralóra? Ennyiért vehetsz az Adrián

Balatonon, vagy az Adrián éri meg jobban ingatlant venni: erre a kérdésre kerestük a választ egy ingatlanszakértővel. Végigvettük a fontosabb tényezőket, és az is kiderült, kik vágynak a tenger partjára a magyar tenger helyett.

Megdőlt a rezsimítosz: maga alatt vágja a fát, aki így fűt

Érdemes egész napra bekapcsolva hagyni a fűtést? Most szakértők vették végig a témát, végre fény derült a titokra! Emellett tippeket is adunk, hogyan minimalizáld a hőveszteséget a lakásban.

Új forintérmék jönnek Magyarországra: ennyit érnek, ez lesz bennük az extra

Január 28-án új forintérmét ad ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Benczúr Gyula születésének 175. évfordulója okán. Az érmék 10 000 illetve 2 000 forintos névértéken kerülnek forgalomba, 5-5 ezer darabot vernek belőlük.

7 lakat alatt őrzik nagy titkuk a magyar boltok: észre sem veszed, hogy lehúznak vele

Óriási titok övezi a magyar boltoknál, hogy milyen stratégia alapján pakolják ki termékeiket a polcokra. Régi alapvetésnek számít például, hogy a drágább, márkás termékek sorakoznak általában szemmagasságban, hogy a vásárlók azokat vegyék észre legkönnyebben. Külföldön azonban már találni ezzel ellentétes módszereket is. Éppen ezért adja magát a kérdés, mik az aktuális itthoni trendek a polcok kialakításánál, hogyan befolyásolják tudat alatt a vásárlókat az áruházak?

Parasztvakítás a benzinkutakon: háromszoros áron húzzák le az autósokat

A tél sok kellemetlen meglepetést rejthet az autósoknak. Ezek közül az egyik az ablakra, vagy a tartályba fagyott ablakmosó folyadék. Nem kérdés, hogy még a fagyos idő előtt le kell cserélni a nyárit télira, de tudjuk-e, hogy a téliek közül melyiket érdemes elvenni a polcról? Sok termék ígéri, hogy akár -60 fokig sem fagy be, Magyarországon viszont sosem volt ilyen hideg. Érdemes megvenni az ilyen termékeket olykor háromszoros áron? Ha nem, akkor mire kell viszont nagyon odafigyelni?

Drasztikus lépésre készül az MNB: elszállhat a törlesztőd, ha ezt meglépik

A várható hazai kamatemelkedéstől hangos a sajtó az utóbbi hetekben. A 0,9 százalékos jegybanki alapkamat történelmi mélyponton van, és az MNB monetáris politikája miatt a hitelkamatok is mélyponton állnak. De ez várhatóan már nem tartható fenn sokáig. Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke már ki is jelentette, hogy hamarosan szigorítás várható. De milyen hatása lesz ennek a lakosságra nézve? Növekvő hitelkamatok, a bankbetétek emelkedő kamatai, árcsökkenés, erősebb forint - mi igaz mindezekből? Mutatjuk a legfontosabbakat.

Hiába van padlón a kamat: a hiteled dupláját is behajthatja rajtad a bankod

Hiába alacsonyak a kamatok, egy-egy hitel után megeshet, hogy akár a felvett összeg dupláját is visszafizetjük. De hogy lehetséges az, hogy az 5 százalékos THM esetén a teljes visszafizetett összeg akár a hitelösszeg 40-60 százaléka (vagy több) is lehet. Miért van az, hogy két különböző hitelfelvevő ugyanakkora összeg és THM mellett nagyon eltérő összegeket fizet vissza? A kulcs a futamidőben rejlik - mutatjuk, hogy mitől függ a kamatköltség teljes összege.

Alig előzzük a románokat: ezért nincs egy generációnyi magyarnak jövője

A rangsor végén kullogunk az EU-ban, Magyarországon van a negyedik legrosszabb helyzetben a 30-34 év közötti diplomások arányát tekintve. Csak épphogy csúsztunk le a negatív dobogóról. Közben kiderült, hogy a felsőoktatásban tanuló magyarok leginkább saját vállalkozást indítanának a diploma megszerzése után.

További érdekes írásaink:

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 26 778 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 13,69%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 26 823 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, a Cofidis, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk